A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Урок мужності для учнів

Дата: 26.11.2020 15:52
Кількість переглядів: 2345

Фото без опису   З метою вшанування мужності й  героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, виховання учнівської молоді в дусі патріотизму у Воскобійницькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Шишацької селищної ради проведено Урок мужності для учнів 9-11 класів  “Герої серед нас. Подвиг танкіста Андрія Кулягіна”, на який завітали учні опорного закладу “Яреськівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Ф.П. Борідька”,  джури куреня імені Гната Яреська, учасники Всеукраїнської дитячо-юнацької  військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”), вихованці гуртка козацько-лицарського виховання "Джура"разом зі своїми виховниками — педагогами Аксельрод Н.А., Сасником С. Б., Родінкою С.А.

   Такий захід був приурочений до Дня Гідності та Свободи, який щороку відзначається 21 листопада.

   Перед учнями та педагогами виступила директор Воскобійницької ЗОШ І-ІІІ ступенів  та поділилася спогадами про Андрія Кулягіна, який народився і виріс у селі Носи Шишацького району, у 2010 році закінчив Воскобійницьку школу, потім проходив строкову службу, а в  квітні 2014 році був мобілізований до Збройних Сил України. Кулягін Андрій залишився у пам’яті вчителів, однокласників, друзів як відповідальний, старанний, доброзичливий юнак. У липні 2014 року екіпаж танку, в складі якого  перебував і наш земляк, потрапив під обстріл. Андрій Кулягін разом зі своїми бойовими товаришами загинув, давши змогу підрозділам 93-ї бригади закріпитися та виконати бойове завдання.

   Кулягін А. похований у селі Носи. На фасаді Воскобійницької школи встановлено меморіальну дошку. А

   14 листопада 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час  російсько-української війни, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).  Старшокласники та їхні наставники вшанували пам’ять Андрія Кулягіна хвилиною мовчання та покладанням квітів. Учні ОЗ “Яреськівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Ф.П. Борідька” поклали квіти на могилу А.Кулягіна в с. Носи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь