A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Бережімо себе і лікарів

Дата: 22.10.2020 19:24
Кількість переглядів: 374

   Ситуація із захворюваністю на Ковід у нашому районі щодня й щогодини погіршується. На сьогодні – 83 людини мають підтверджений діагноз. Сезонні віруси, грипи, простуди та хронічні хвороби ще більше ускладнюють обставини.

   У Центрі первинної медико-санітарної допомоги щодня лише на інфекційний прийом (який проводиться в окремому приміщенні з окремим входом)  приходить від 40 до 60 людей. Там постійно працюють три сімейні лікарі (з 11 на весь район). Почергово залучаються до цього прийому не тільки лікарі Шишацької амбулаторії, але й з сільських закладів первинної медичної допомоги. Біля лікарів постійно задіяні ще шість медичних працівників, котрі обслуговують пацієнтів – проводять відповідні аналізи, проби, ведуть документацію тощо.

   Лікарі приймають з 9 години і до останнього пацієнта у черзі – це буває і чотири, і п'ять, і шість годин вечора. При цьому вони весь час перебувають у захисному спецодязі, не залишають чітко визначену територію, не мають "обідів-перекурів" і, за можливості, відповідають на постійні телефонні дзвінки інших своїх підопічних. 

Прийом одного пацієнта триває довше звичайного, оскільки потрібно згідно із графіком проводити кварцювання приміщення та його відповідну обробку, змінювати захисні маски та одяг медперсоналу.

   По цю сторону інфекційного входу – втомлені медики, які фізично не можуть задовольнити всі скарги і прохання, по іншу – хворі і роздратовані люди, змушені годинами чекати своєї черги на прийом. А погода вже не літня і буде погіршуватися щодня. Як і щодня зростатиме кількість хворих. Це лише їхня перша хвиля, роблять не втішні, але реальні прогнози медики.

   Тому головний лікар Центру ПМСД Олександр Іващенко звернувся до голів Шишацької райдержадміністрації та районної ради з проханням знайти можливість виділити приміщення, яке б мало окремий вхід і достатньо місця всередині для ведення інфекційного прийому сімейними лікарями. Наразі у Центрі ПМСД таких вільних приміщень, які б вмістили всіх пацієнтів з дотриманням карантинної дистанції і не створювали небезпеки для ведення планового прийому відвідувачів, немає.

   Медики вкотре звертаються до людей із застереженням не нехтувати протиепідемічними вимогами і проханням зрозуміти ситуацію. Їхні можливості надати своєчасну допомогу не безмежні. Тому нам усім треба постаратися втримати ріст захворювання на контрольованому рівні. Збережемо власне здоров'я – подбаємо про здоров'я лікаря, а він, у свою чергу, врятує чиєсь життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь