A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Осінь у літах — час для себе

Дата: 05.10.2020 14:16
Кількість переглядів: 439

Фото без опису   Бібліотекар – організатор дозвілля не тільки для юних відвідувачів, але й для односельців старшого віку. Наприклад, у Жоржівці Марія Забалуй постійно проводить цікаві заходи для ветеранської організації краю. За сприяння й активної підтримки старости Лілії Бабич у приміщенні старостату збиралися (й будуть збиратися після карантину) для спілкування й корисного дозвілля жителі Жоржівки. Бібліотекар Марія Христофорівна робить ці зустрічі тематичними й приуроченими певній події, даті чи особистості.

   Обговорюють ветерани під час таких сходин і важливі суспільні події, і звичайні життєві інтереси. Кожен готується до зібрання по-своєму. Майстриня вишивки Катерина Костівна Гречка приносить рукотворні роботи і вкотре захоплює земляків своїм талантом. Кулінарними шедеврами та їхніми рецептами охоче діляться Наталія Петрівна Дем’яненко та Наталія Іванівна Михайлова. Колишня листоноша Антоніна Миколаївна Рябко розбавляє серйозний тон зустрічі гуморесками. Є про що розповісти і чим поділитися Ніні Миколаївні Бокань, Надії Василівні Сисой та іншим жоржівчанам, що беруть активну участь у житті ветеранської організації і рідного села.

   Очолює жоржівських ветеранів Валентина Олександрівна Коновалова, за плечима якої – півстоліття вчительської праці і десяток літ роботи головою виконавчого комітету Жоржівської сільської ради. Валентина Олександрівна – представник того покоління, що писало історію цього краю власним життям: будували дороги, соціальні об’єкти, вели активну громадську діяльність, виховували нащадків прикладом любові і відданості тому куточку на Землі, яке стало їхньою долею…

   І зараз вони і словом, і ділом підтримують своїх дітей та онуків у їхньому прагненні розвивати країну, пам’ятати про звитяжні сторінки минулого, бачити хороше в сьогоденні і вірити у кращі зміни, у своє майбутнє.

   У рідній Жоржівці ветерани отримують максимум уваги від молодших поколінь.  Першого  жовтня та в інші дати й свята їх зазвичай зворушливо вітають староста, вчителі та учні рідної школи, учасники художньої самодіяльності. Користуються люди поважного віку й соціальними послугами, що діють у нашій громаді. Валентина Олександрівна, згадуючи вдячним словом старосту Лілію Бабич, бібліотекаря Марію Забалуй, педагогічний колектив Жоржівської школи, просила відзначити за сумлінну роботу й соціального працівника Надію Гречку. Надія Миколаївна – добрий друг і надійна підтримка для своїх підопічних.

   Керівник ветеранської організації пишається і своїми працелюбними й духовно невтомними ровесниками, і їхньою енергійною молодою зміною, котра з такою ж любов’ю плекає розумне, добре, вічне. Наснаги і сил їм у цьому, а мудра порада і добре слово – завжди поряд.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь