A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Створюємо туристичні родзинки і зони дозвілля для жителів громади

Дата: 25.09.2020 10:37
Кількість переглядів: 823

   Упродовж п’яти років наша громада активно трудилася над передумовами появи туристичних зон. Розпочали з найпростішого і найобов’язковішого: наведення порядку. Це стало можливим після створення власного комунального підприємства. Відтоді у різних куточках громади з’явилися баки для сміття і вторсировини.  А його працівники дбають про чистоту та благоустрій Шишацької ОТГ у різних напрямках. І перші зони відпочинку у природних локаціях – столи, лави, мангали - створені саме їхніми працьовитими руками.

   На цьому ми не зупиняємося. Минулого року комунальники збудували підвісний місток через шишацький ставок, цьогоріч на одному з мальовничих пагорбів постала альтанка з усіма зручностями для незабутнього споглядання заходу-сходу сонця. На обидві ідеї була залучена спонсорська допомога. І обидві ідеї спочатку отримали шквал незаслуженої критики, а згодом –вдячні відгуки. Що ці місця відпочинку припали до душі жителям та гостям громади – свідчать їхні численні фото і коментарі у соцмережах.

   Відтак виникла ідея створити туристичний об’єкт, який би об’єднував селище й усі села нашої ОТГ. І за традицією, на його реалізацію залучити кошти зовні. Над задумом найперше почав працювати наш інвестиційний відділ – його керівник Роман Клочко. Він професійно підготував проєкт «Розвиток туристично-дозвіллєвої інфраструктури у межах Шишацької об’єднаної територіальної громади», який подав на обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області. Після перемоги проєкту у конкурсі до його реалізації підключилися всі: відділ культури і туризму, старости, комунальники і жителі громади.

   У кожному старостинському округу і самих Шишаках були обрані відповідні місця, проведені підготовчі роботи. У деяких селах на допомогу старостам і благоустрійникам приходили небайдужі односельці: і порадою, і фізичною працею долучалися до хорошої справи.

   Бесідки, гойдалки, столи, лави, декоративні млини і вози, квітники, баки для роздільного збору сміття, туалети – з’явилися у різних місцях нашої громади: десь у центрі села, десь на в’їзді до нього, десь поблизу водойми. Безпосередньо в Шишаках локації розташовані біля річки (у районі так званого Байдака) та у парку біля селищного будинку культури.

   Відтепер, подорожуючи Шишацькою ОТГ, її гості і жителі матимуть можливість зупинитися для цивілізованого перепочинку у будь-якому населеному пункті. А з банерів, що відкриватимуть ці місця, вони дізнаються, які цікавинки варто відвідати у наших краях.

   Проєкт коштував обласному та селищному бюджетам 640 тисяч гривень. Тепер головне – зберегти, а в наступному році обов’язково примножити туристичні родзинки Шишацької громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь