A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Наступність дошкільної та початкової ланок освіти

Дата: 05.04.2017 16:42
Кількість переглядів: 875

     Нещодавно на базі дошкільного навчального закладу ясла-садок «Ясочка» селища Шишаки відбулося засідання круглого столу вихователів дошкільних навчальних закладів відділу освіти  Шишацької селищної ради та вчителів початкових класів Шишацької спеціалізованої школи ім. В.І.Вернадського на тему: «Наступність дошкільної та початкової ланок освіти».

     Слухачі засідання мали можливість переглянути заняття з навчання елементів грамоти з використанням елементів оздоровчих технологій у старшій групі на тему: «День народження Сови». Вихователь Шовкопляс Л.М. познайомила присутніх, як в ігровій формі закріплювати знання дітей про голосні та приголосні звуки, виконувати звуковий аналіз слів, складати речення.

     Цікаве інтегроване заняття «Подорож до весняного лісу» в старшій групі переглянули слухачі круглого столу. Вихователь Ткаченко Т.В. показала, як діти володіють не тільки знаннями з логіко-математичного розвитку, а й застосовують набуті навички з паперопластики. Під кінець заняття педагоги отримали подарунки від дітей «ластівку» і композицію з підсніжниками.

Фото без опису

     На засіданні круглого столу вихователі і вчителі обговорювали питання наступності дошкільної та початкової ланок освіти. Методист відділу освіти Шишацької селищної ради, Васильченко Н.Ю., у доповіді «Базовий компонент дошкільної освіти про підготовку дитини до навчання в школі» звернула увагу на важливість використання в роботі з дошкільниками завдань Базового компоненту дошкільної освіти та програми «Впевнений старт» по підготовці дітей до школи.

  Баранець О.Г., голова методичного об’єднання вихователів дошкільних навчальних закладів Шишацької селищної ради, виступаючи по питанню «Роль дошкільного навчального закладу у формуванні мотиваційної готовності до навчання в школі», вказала, що у дошкільному закладі, в сім’ї повинні допомагати дитині усвідомити, що дитячий садок і школа є ланками єдиної системи освіти і виховання.

     Питання «Психологічні засоби формування мотиваційної готовності дитини до школи» продовжила Горбонос С.П., практичний психолог Шишацької спеціалізованої школи ім. В.І. Вернадського, сформулювала основні особливості підготовки дитини до школи та бажання навчатися. Слухачі засідання круглого столу отримали методичні рекомендації Безручко В.В., завідувача логопедичним пунктом, про «Мовленнєву підготовку дітей до школи» та звернула увагу на найбільші помилки у мовленні дітей старшого дошкільного віку.

Фото без опису

     Васильченко Н.Ю., методист відділу освіти Шишацької селищної ради, провела для вихователів тест  «Підготовка дітей до навчання у школі», де педагоги показала рівень знань з дошкільної педагогіки. І як підсумком засідання круглого столу були надані слухачам методичні рекомендації по підготовці дітей до школи та буклет «Пам’ятка «Показники психологічної готовності дітей шестирічного віку до навчання в школі».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь