A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2018 16:24
Кількість переглядів: 855

   З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку.

   Двадцять девять років тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез.

   Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

  День вшанування учасників бойових дій на території інших держав відзначили широко: колона учасників бойових дій на території інших держав на чолі з керівниками громади та району, місцеві жителі та гості селища  пройшли урочистою ходою  від військомату вулицею Кирила Осьмака до пам’ятного знаку Воїнам Афганцям, де відбулось покладання квітів, а також квіти лягли до пам’ятника невідомому солдату.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Зі сцени селищного будинку культури лунали привітання від голови Шишацької районної організації ветеранів Афганістану Миколенка Станіслава Яковича, селищного голови Тутки Олександра Івановича, голови Шишацької районної державної адміністрації Іваненка Віктора Борисовича, голови Шишацької районної ради Сафонова Владислава Геннадійовича, позаштатного заступника військового комісара по роботі з особовим складом та зв’язків з громадськістю Шевченко Євгенії Сергіївни.

   З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав селищна рада нагородила грамотами Миколенка Станіслава Яковича, Говоруна Станіслава Володимировича та Лубенця Олексія Олександровича, від державної адміністрації та районної ради були нагороджені Горобець Анатолій Юрійович, Маруняк Сергій Михайлович, Каюн Віталій Вікторович, Лебідь Валерій Васильович. Медаль з рук голови Шишацької районної організації ветеранів Афганістану Миколенко Станіслава Яковича отримали Бельмас Юрій та Сердюк Євгеній.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Ведучі зачитали імена воїнів, життя яких забрала десятирічна афганська війна, учасників тих трагічних подій, які відійшли у вічність та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

   Свої музичні вітання всім присутнім дарували Сергій Костенко, Вікторія Гарасюта, Валентина Матвієнко, Володимир Плаксін, Олексій Паламарчук, Валентина Кудря та Наталія Пасічніченко.

   В публічній бібліотеці для дорослих пройшла виставка – інсталяція «Це було … Війна, яку ми пам’ятаємо …» .

Фото без опису

Шановні  воїни - інтернаціоналісти!

Війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Не дивлячись ні на що, Ви чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця. «Гарячі точки» показали, що наші хлопці варті героїзму батьків і дідів, які перемогли фашизм у роки Другої світової війни. 

Сьогодні ми схиляємо голови перед вічною пам'яттю солдат, які не повернулися живими на рідну землю.

Ми зичимо вам, шановні воїни–інтернаціоналісти, міцного здоров’я і мирного неба, добра і злагоди вашим родинам, достатку і довголіття.

 

 

Пресслужба відділу культури і туризму селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь