A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Жителі громади зловживають викликами спецслужб

Дата: 11.09.2020 09:36
Кількість переглядів: 845

   Такі висновки можна зробити, аналізуючи протоколи адміністративної комісії, що діє при виконавчому комітеті Шишацької селищної ради. Очолює комісію заступник селищного голови Олег Білик. До складу комісії також входять заступник голови комісії, секретар, представники управлінь, відділів та депутати селищної ради, громадськість. Загалом сім осіб.

Фото без опису   На чому базується діяльність адмінкомісії та які справи вона найчастіше розглядає, розповідає її секретар Олена ЯВТУШЕНКО.

   - Робота адміністративної комісії керується Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кодексом України про адміністративні правопорушення, Положенням про адміністративну комісію при виконавчому комітеті Шишацької селищної ради, Типовими правилами благоустрою  території населеного пункту.

   Наше основне завдання - розгляд справ про адміністративні правопорушення, а також попередження цих правопорушень. Ми розглядаємо усі справи про адмінпорушення, за винятком тих, що відповідно до чинного законодавства віднесені до компетенції інших органів. Постанови нашої комісії про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу повинні виконуватися правопорушниками в добровільному порядку. Якщо цього не відбувається – ми направляємо постанови для примусового виконання до Шишацького районного відділу державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

   - Як часто виникає потреба у проведенні засідання адмінкомісії і якими правопорушеннями найбільше зловживають жителі нашої громади?

   - Комісія засідає за необхідності. За вісім місяців цього року відбулося 40 засідань, на яких детально розглянуто 44 протоколи про адміністративні правопорушення за участі правопорушників. Резудьтат засідань - три попередження і 41 постанова про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

   Найбільше - двадцять вісім протоколів стосуються завідомо неправдивого виклику спецслужб. Чимало людей набирають екстрені виклики тоді, коли в цьому немає потреби: задля розваги чи переоцінюючи загрозу власному життю, здоров'ю тощо. І при цьому не усвідомлюють, що нестимуть відповідальність за таку легковажність.

   Привід для інших протоколів - розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві;  порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами; доведення неповнолітнього до стану сп’яніння. А також – самоуправство; порушення правил тримання собак і котів; порушення правил благоустрою тощо.

   Суми штрафів за подібні адміністративні правопорушення становили від 51 гривні до 1700 гривень.

   Можливо, для декого це - невелике покарання, яке нічому не навчить. А комусь і самої процедури розгляду справи, присутності на засіданні комісії, відповідей на запитання її членів достатньо, аби  більше не мати бажання потрапляти у подібну ситуацію. Тож аби уникнути виклику на засідання адмінкомісії та штрафів – варто дотримуватися правил і норм цивілізованого співжиття в громаді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь