A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

За підсумками піврічного рейтингу – Шишацька ОТГ має щасливе 13 місце серед громад України

Дата: 27.08.2020 15:52
Кількість переглядів: 522

Фото без опису   Упродовж усіх п'яти років з часу створення нашої громади на сайті decentralization.gov.ua постійно відстежується перебіг реформи децентралізації, аналізується розвиток громад та регулярно оприлюднюються підсумки їхньої життєдіяльності за шість, дев'ять та дванадцять попередніх місяців. Ці рейтинги готуються експертами Програми «U-LEAD з Європою» та проекту SKL International на основі виконання місцевих бюджетів за даними Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби України, Державної статистичної служби України, сайту openbudget.gov.ua.

   На місце громади у рейтингу впливають кілька показників: які вона має доходи і видатки у співвідношенні до кількості населення; які видатки йдуть на утримання апарату управління у розрахунку на одного мешканця; наскільки бюджет громади є залежним чи незалежним від державної підтримки; скільки коштів громада витрачає на розвиток тощо.

   Аби рейтинг був об'єктивним, усі громади в ньому поділили на групи відповідно до кількості населення. Шишацька громада входить до групи з кількістю населення від 10 до 15 тисяч. Як зростала загальна кількість громад в Україні протягом цих п'яти років, так змінювалося і місце в ньому нашої ОТГ. Ми були і в п'ятірці, і в десятці кращих в області та державі.

   Цього тижня оприлюднено новий рейтинг сайту decentralization.gov.ua – за перше півріччя 2020 року. У своїй групі серед 134 громад Шишацька об'єднана територіальна громада посідає 13 місце в Україні. За підсумками першого півріччя 2019 року наше місце було сьомим. Тобто – мінус шість сходинок. Але зважаючи на те, що - цьогорічні пів року кардинально відрізняються від перших шести місяців минулого року; бюджет через карантинні канікули для частини податків виконується лише на рівні 96-95 відсотків і всі капітальні видатки обмежені – вважаємо 13 сходинку неочікувано приємною, а це число – хорошим знаком для подальшого постепідемічного розвитку.

  Зауважимо, що у новому рейтингу попереду нас лише одна громада з Полтавщини - Щербанівська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь