A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Місцева пожежна охорона Шишацької ОТГ – приклад для громад Полтавщини

Дата: 11.08.2020 16:20
Кількість переглядів: 944

Фото без опису   Сьогодні до Шишацької об’єднаної територіальної громади, з ініціативи начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Полтавській області Володимира Салогуба, завітали Великобагачанський селищний голова Юрій Саковський, секретар Гадяцької міської ради Григорій Сафонов, керівники районних підрозділів Головного управління ДСНС. Мета зустрічі – ознайомлення з досвідом Шишацької ОТГ щодо реалізації заходів з цивільного захисту та пожежної безпеки на території громади.

   У рамках Меморандуму про співпрацю між ДСНС України та Полтавською облдержадміністрацією в Шишацькій громаді за кошти селищного бюджету, Державного фонду регіонального розвитку та за партнерської співпраці з міжнародними організаціями був реалізований пілотний проект. Відповідно до нього створений структурний підрозділ «Місцева пожежна команда с.Михайлики» Шишацької місцевої пожежної охорони, придбаний сучасний пожежний автомобіль КрАЗ на шасі підвищеної прохідності; утворена диспетчерська служба Шишацької МПО, яка забезпечена резервним електроживленням, сучасним цифровим радіозв’язком та «хмарною АТС» - для потреб оперативного зв’язку зі службами цивільного захисту, керівництвом та старостинськими округами громади, відповідними посадовими особами, службами взаємодії тощо.

   Усе це гості оглянули й обговорили з селищним головою Олександром Туткою. Поспілкувалися з керівником, диспетчером та командою Місцевої пожежної охорони Шишацької селищної ради. Побували у Шишацькому районному секторі Головного управління ДСНС України у Полтавській області, де розташовується оперативно-чергова служба Шишацької місцевої пожежної охорони, і в Михайликах, де діє підрозділ Місцевої пожежної охорони.

   Надійна співпраця Шишацької місцевої пожежної охорони та Державної служби з надзвичайних ситуацій – це запорука належного захисту життя і здоров’я жителів Шишаччини.  

   Керівники ДСНС ставлять Шишацьку громаду у приклад іншим громадам Полтавщини за створення і розвиток Місцевої пожежної охорони. Нині в її штаті працюють 17 людей. Вони забезпечені усім необхідним обладнанням, цивілізованими умовами роботи. Для функціонування Місцевої пожежної охорони у бюджеті громади на 2020 рік передбачено три мільйони 150 тисяч гривень. Наші рятувальники несуть вахту на території Михайликівського та прилеглих старостинських округів Шишацької ОТГ та Ковалівської сільської ради. 

   Рятувальники Шишацького сектору ДСНС контролюють ситуацію в центрі громади та близьких до неї старостинських округів і Яреськівської, Федунської сільрад. У разі необхідності обидві структури оперативно взаємодіють між собою, об’єднують зусилля, якщо цього вимагають обставини.

   Але, на думку селищного голови Олександра Тутки, однієї пожежної команди в громаді недостатньо. Потрібен підрозділ і в іншому кутку ОТГ – Сагайдаку. Це – у планах розвитку Місцевої пожежної охорони. Щоб віддалені села громади були у повній безпеці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь