A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Підсумки роботи Шишацької районної філії Полтавського обласного центру зайнятості за 1 півріччя 2020 року

Дата: 17.07.2020 14:12
Кількість переглядів: 246

Фото без опису   Протягом  січня - червня 2020 року  послугами  Шишацької районної філії Полтавського обласного центру зайнятості скористалося 1769 осіб, з них 1245 – безробітних. З початку року за сприяння Шишацької філії працевлаштовано 763 особи,  з них 496 осіб безробітних. Переведення роботи Шишацької районної філії на сервісну організацію в умовах рекрутингу та з використанням регламенту роботи, забезпечило працевлаштування протягом січня - червня 2020 року 267 осіб до набуття статусу безробітного. Всі особи зареєстровані в районній філії, охоплені процедурою профілювання.

   До  участі  у  громадських роботах та роботах  тимчасового характеру  за 1 півріччя 2020 року  було  залучено 64 особи, 58 осіб - за кошти Фонду та місцевого бюджету (50 на 50), 6 осіб - за кошти підприємства,  що  становить 21,3 % до  запланованого річного  показника. Безробітні працювали в ТОВ АФ Ім. Довженка, Управлінні житлово-комунального господарства, Управлінні соціального захисту населення Шишацької РДА, Філії Яреськівський цукровий завод, Яреськівській та Ковалівській сільських радах.  Коштів залучено на громадські роботи – 277,4 тис.грн. З Фонду  40,2 тис.грн та 237,2 тис.грн з місцевих бюджетів.

  За звітний період 1245 особам надано 1858 профінформаційних та профконсультаційних  послуг, з них безробітним – 1157 особам  надано  3032 послуги, 189 особам, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню надано 497 послуг, 12 ВПО надано 13 послуг, 43 учасникам АТО - 86 послуг, 88 особам зайнятого населення надано 94 послуги.  За січень-червень  2020 року проведено 112 різнопланових семінарів, участь в яких взяли 843 особи, 4 онлайн-вебінари для 22 осіб. Спільні заходи проводяться з  Шишацьким районним центром соціальних служб для сімї, дітей та молоді, з Службою у справах дітей Шишацької РДА, з Управлінням соціального захисту населення  РДА, з Бюро правової допомоги, з Центром надання соціальних послуг Шишацької селищної ради, з Управлінням Пенсійного фонду, з Районним військовим комісаріатом.

   Фахівцями районної філії у 1 півріччі 2020 року проведено: 12 презентацій роботодавців для 190 осіб, 10 засідань в старостатах ОТГ. Мета заходів – презентація вакансій, заявлених роботодавцями за межами району та виявлення мобільних трудових ресурсів.  

   З метою інформування та підтримки підприємницької ініціативи зареєстрованих безробітних у січні-червні 2020 року проведено 2 профінформаційних семінари «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес», в яких взяли участь 31 особа, проведено 5 засідань Клубу «Від самопізнання до самореалізації» для 60 осіб,  робота Клубу направлена на самозайнятість та отримання додаткового заробітку шляхом створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та розширення можливостей членів ОСГ у вирощуванні нішевих культур. 

   Протягом звітного періоду проведено  8 семінарів для роботодавців; 1 засідання «Круглий стіл» на тему «Про недопустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин». Для безробітних за участю роботодавців проведено 2 міні-ярмарок вакансій, 1 скайп-конференцію. 

   У січні – червні 2020 року створено 7 нових робочих місць роботодавцями ФГ “Полтавська нива, ФОП Савенко С.І, ФГ «Ромашка», які працевлаштували безробітних строком не менше ніж на два роки на нові робочі місця,  шляхом компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Сума єдиного внеску,  відшкодованого роботодавцям у січні - червні 2020 року, становить 41,6 тис.грн.

   Станом на 01 липня 2020 року 15 роботодавцям, які мають найману робочу силу, виплачено 43,5 тис.грн. допомоги по частковому безробіттю на період карантину за 25 найманих працівників. Така допомога виплачена 42 фізичним особам-підприємцям в сумі 249,8 тис.грн. Допомога по частковому безробіттю на період карантину виплачується роботодавцям із числа субєктів малого та середнього підприємництва для виплати допомоги працівникам у разі втрати ними частини заробітної плати, а також фізичним особам – підприємцям, які є застрахованими особами, - у разі втрати ними частини доходу внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у звязку із зупиненням (скороченням) діяльності внаслідок карантину.

Більше корисної та цікавої інформації ви можете отримати за посиланням:    

 

https://www.dcz.gov.ua/control/uk/statdatacatalog/list/category?cat_id=30543

 та https://www.facebook.com/profile.php?id=100012177641919

 

Заступник директора-начальник

відділу районної філії Бутенко Т.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь