A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Бухгалтерія як доля…

Дата: 16.07.2020 15:45
Кількість переглядів: 883

Фото без опису   Ніхто не буде заперечувати, що у роботі-професії-колективі людина проводить значну частину свого життя. Тому від вибору, ким і де працювати, її доля залежить не менше, ніж від вибору, з ким і де проживати. З дому ми приносимо свої радощі-клопоти на роботу, а з роботи – додому. Тому добре, коли у професії людина на своєму місці, а поряд з нею – відповідальний колектив, друга родина.

   Героїням цих буденно-святкових знімків пощастило і з вибором професії, і з колегами. Саме так стверджує головний бухгалтер централізованої бухгалтерії відділу культури та туризму Шишацької селищної ради Лариса Косогор. На своєму місці – вона вже понад 40 років. Спочатку це була культура району, тепер – громади.

   Починала Лариса Володимирівна працювати бухгалтером під керівництвом Катерини Денисівни Чернової.  Але загартовувалася професійно – майже два десятки років, коли начальником культури у районі була Валентина Миколаївна Ходіс. І вже десятиліття поспіль трудиться пліч-о-пліч з Любов’ю Петрівною Титаренко. З нею та колективом Лариса Володимирівна переживала нелегкі часи створення нової структури – відділу культури Шишацької об’єднаної територіальної громади.  

   За ці 40 років змінилося чимало. Колись бухгалтери зводили баланс на звичайних дерев’яних рахівницях, а нині працюють із сучасними комп’ютерними програмами.  Колись замість грошей були купони, а колись – грошей у культурі взагалі не було. Люди не отримували зарплат, але попри все працювали і крайнього – бухгалтера – не шукали. Тепер є кошти (хоча їх все одно недостатньо) не тільки на зарплати, але й на капітальні видатки. Тепер з’явилося модне слово і доволі клопітка юридично-фінансова процедура – тендер і багато інших законодавчих норм та вимог щодо використання бюджетних коштів. Начебто й кошти є, але освоїти їх непросто.

   Але на складність колишню чи сучасну своєї професії Лариса Володимирівна не нарікає. Навпаки – вдячна долі за колег, які протягом усього часу їй зустрічалися хороші, дружні, відповідальні. З ними можна переробити будь-яку роботу, справитися з будь-яким завданням. На момент цьогорічного професійного свята з нею поруч - бухгалтер-спеціаліст першої категорії Ірина Устименко, яка в ці дні відзначила 15-річчя професійного шляху, та економіст Таміла Паламарчук, яка працює в колективі шостий рік.

   Бухгалтерське життя Лариси Косогор – це не просто цифри і звіти, а й творчість. Бо трудиться поруч з творчими людьми, талантами яких щиро захоплюється. Намагається не пропустити жодного концерту за участю місцевих артистів. Своєму рідному численному колективу, а також усім колегам-бухгалтерам з нагоди професійного свята, яке щорічно відзначається 16 липня, Лариса Володимирівна зичить міцного здоров’я, успіхів, достойної винагороди за труд і – щоб із задоволенням пропрацювали на своїх посадах не менше 40 років! 

Фото без опису   До її привітань приєднується і колега з Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради. Головний бухгалтер цієї установи Ніна Безручко зичить усім балансу у роботі і житті. 

   Свій баланс на професійному шляху вона зводить уже понад три десятки років. Спочатку – як економіст колективного сільськогосподарського підприємства «Перемога». А згодом – як бухгалтер і головний бухгалтер у структурах соціальної галузі. З різними колективами проходила складні етапи їхніх реорганізацій.  Працювала бухгалтером в управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, згодом – головним бухгалтером районного територіального центру. Після створення відповідної структури в Шишацькій об’єднаній територіальній громаді – очолила бухгалтерію в ній. А потім, зважаючи на вимоги часу і розширення сфери соціальних послуг, - стала головним бухгалтером нової комунальної установи в громаді, що утворилася на місці терцентру, – Центру надання соціальних послуг.

   За цей час, дійсно, і можливості соціальної галузі, і потреби в ній населення зросли. Колись у терцентрі існувало єдине відділення допомоги вдома. Зараз їх кілька і всі користуються попитом у жителів Шишаччини – пенсіонерів, людей з інвалідністю, інших вразливих категорій земляків. А значить, ця сфера – важлива, як і бухгалтерська робота в ній.

   Під керівництвом Ніни Іванівни працюють провідний бухгалтер Марина Андрейко, бухгалтери другої категорії Світлана Макушенко, Ольга Жаботинська, провідний економіст Надія Пустовіт. 

   Усім бухгалтерським колективам Шишаччини селищний голова Олександр Тутка, виконавчий комітет та депутати Шишацької громади щиро зичать міцного здоров’я, професійного успіху, родинного щастя, шани на роботі і в сім’ї, відчуття особливої значущості і незамінності, адже сфера вашої відповідальності – надскладна, надважлива і далеко не кожному до снаги її осилити. А ви справляєтеся зі своїми завданнями ініціативно, з цікавістю, залюбки. Бо бухгалтер – це не просто професія, це – покликання! Всього найкращого вам у вашому життєвому виборі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь