A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Радилися соціальні робітниці

Дата: 19.06.2020 14:16
Кількість переглядів: 509

Фото без опису   Нещодавно відбулася нарада директора Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради Світлани Васильченко із завідуючою Ларисою Кривошапкою та колективом відділення допомоги вдома.

   Світлана Анатоліївна повідомила соціальним робітницям нову інформацію, що стосується роботи установи, і нагадала про традиційні послуги, якими можуть скористатися підопічні Центру. Вона наголосила, що не така помітна, як фізична допомога, але не менш важлива функція працівників відділення – це інформування і консультація людей особливої категорії, котрих вони обслуговують, з різних питань. Вони повинні бути вчасно повідомлені про нові послуги Центру, про допомогу щодо вирішення соціальних питань, яку можуть отримати в громаді.

Фото без опису   Центр надання соціальних послуг постійно розширює коло своїх можливостей, підлаштовується під потреби часу і своїх підопічних. Зокрема з 1 серпня у Центрі планують проводити надомну реабілітацію після інсульту. Це фізіотерапевтичні процедури, призначені лікарем після основного курсу лікування. Крім цього, соціальні працівники за потреби консультуватимуть родину, як правильно здійснювати догляд за таким хворим.

   Люди похилого віку, котрих обслуговують соціальні робітники, як і інші жителі громади, мають можливість скористатися матеріальною допомогою за програмою "Турбота" – для лікування чи вирішення інших життєво важливих проблем.

   Як і раніше, функціонує пункт прокату засобів реабілітації, де можна скористатися спеціальними візками, стільцями, палицями тощо. Відновило після суворого карантину свою роботу і "Соціальне таксі". Збирається група з кількох осіб – і автомобіль доставляє людей за місцем призначення. Це можуть бути медичні заклади селища Шишаки, міст Миргорода чи Полтави. У разі екстреного випадку, коли немає часу чекати на підбір попутників, соцтаксі повезе й одну людину.

   На завершення зборів перед соціальними робітниками виступив селищний голова Олександр Тутка. Він подякував колективу за те, що в такий складний час, в умовах пандемії, залишилися на передових позиціях в життєзабезпеченні вразливої категорії земляків. Нелегкий, і в моральному, і у фізичному плані, труд соціального робітника – це важливий внесок у загальне призначення соціальної галузі нашої громади: бути максимально доступною і корисною для людей.

 На фото: соціальні робітники відвідують своїх підопічних у День вишиванки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь