A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Шишацьку громаду відвідали ковалівчани та пирятинці

Дата: 05.06.2020 08:59
Кількість переглядів: 1084

Фото без опису   Цього тижня Шишацьку громаду відвідали наші сусіди – ковалівчани та представники Пирятинської об'єднаної територіальної громади.

   ПИРЯТИНСЬКА ДЕЛЕГАЦІЯ на чолі із заступником міського голови Ігорем Шикеринцем завітала на Шишаччину, аби вивчити досвід життєдіяльності ОТГ з багатьма сільськими старостинськими округами.

Фото без опису   Пирятин, як і Шишаки, створив свою громаду на старті децентралізації – 2015 року. Однак тоді до міста приєдналася лише одна сільська рада. Й у принципі у структурі міської ради нічого не змінилося: продовжили функціонувати у попередньому режимі відповідні відділи та управління. Однак за перспективним планом цьогоріч до Пирятинської ОТГ приєднаються ще сім сільських рад. Як налагоджено роботу виконавчих органів селищної ради, як створювалися і діють самостійні структури, як центр громади взаємодіє з сільськими територіями у плані надання адміністративних та соціальних послуг, як укомплектовано штат та організовано роботу наших старостинських округів  – ці питання зокрема цікавили представників Пирятинщини. Крім цього, керівники відділів та управлінь двох громад обмінювалися досвідом у вирішенні земельних та фінансових питань: облік земель та наповнюваність бюджету нині актуальні як ніколи.

   Керівники Пирятинської ОТГ були приємно враженні комунальним господарством нашої громади, його багатофункціональністю (і збирання сміття, і благоустрій, і водопостачання, і автобусні перевезення), матеріально-технічним забезпеченням, яке вдалося надбати лише за чотири роки існування "Техкомунбуду". А також тим, як налагоджено надання адмінсоцпослуг у нашій громаді.

   У Пирятині функціонує центр надання адміністративних послуг, де одна людина виконує роль приймальника документів, які потім передаються далі – за призначенням. Вона навіть теоретично, не те що практично, не може бути обізнана в усіх питаннях, з якими звертаються люди. Тому людям доводиться за вирішенням однієї потреби приходити до ЦПАПу (чи ще гірше - приїжджати з інших населених пунктів) кілька разів. Це по суті централізація послуг. У нашій громаді послуги децентралізовано: вони надаються на місцях і власне тими спеціалістами, які відповідають за цей напрямок.

   Але нам теж, без сумніву, є чому повчитися у пирятинців. Тому такі зустрічі на порозі завершення децентралізації, укрупнення районів, старту земельної реформи будуть доречними і надалі. 

   ВЗАЄМОЗАЦІКАВЛЕНИМ було спілкування селищного голови Олександра Тутки та старост з жителями Ковалівської сільської ради. Близько десяти людей виявили бажання взяти участь в екскурсії Шишацькою об'єднаною територіальною громадою. Експромт-зустрічі відбулися у Михайликівському, Жоржівському, Пришибському та Гоголівському старостинських округах. Ковалівчани мали можливість поставити запитання, які їх цікавлять, селищному голові, старостам, директору "Техкомунбуду", керівникам відділу соцзахисту та культури. Відвідали місцеву пожежну охорону в Михайликах, яка серед інших сіл обслуговує і Ковалівку; побували в офісі муніципальних послуг, що діє у Пришибському старостаті, у Гоголівському ФАПі, на території комунального господарства в Шишаках.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь