A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Вшанували героїв минулої війни і подякували тим, хто береже про них пам'ять

Дата: 02.06.2020 15:53
Кількість переглядів: 783

Фото без опису   Селищний голова Олександр Тутка зустрівся з учасниками першої онлайн-акції "Війна очима моєї родини".

   Зауважимо, що відзначення 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, зважаючи на карантин,  відбулося без урочистої ходи, традиційних масових заходів. Однак це стало поштовхом для пошуку нових ідей, навіть нового осмислення уроків найкривавішої трагедії людства минулого століття й нашої загальної відповідальності зберегти правду про ці події для майбутнього.

   Відділ культури і туризму нашої громади, представлений колективами бібліотек, осередків культури в селищі та старостинських округах, краєзнавчого музею та музичної школи, організував широке висвітлення теми в інтернет-просторі, залучаючи до участі в різних онлайн-акціях жителів сіл і селища нашого краю.

    «Війна очима моєї родини» - проєкт, покликаний озвучити найсокровенніше про події 40-х років двадцятого століття, що зберігається в кожній сім’ї: спогади про тих, хто воював. Війна в особистих переживаннях і емоціях – це та правда, якій не потрібні гучні промови і марші. Їй потрібна пам’ять серед нинішніх і прийдешніх поколінь.

  Поділитися «своєю війною» зважилися цього разу небагато жителів нашої громади. Однак це лише перша спроба подібним чином об’єднати людей довкола спільного величного за духом і водночас трагічного за суттю минулого. 

   Учасники акції отримали подяки від селищного голови Олександра Тутки та пам’ятні подарунки.  Олександр Іванович висловив сподівання, що першопрохідці проєкту стануть прикладом для інших і вшанування героїв цієї війни не обмежиться травневими датами, а буде частиною нашого життя щоденно, як і належить.

   Сповіді учасників акції, жителів Великобузівського, Сагайдацького, Покровського, Гоголівського, Баранівського, Великоперевізького старостинських округів та власне самих Шишаків - Юлії Рибченко, Маргарити Подобної, Надії Шості, Любові Глібовицької, Олени Крамар, Ярослава Єнка, Надії Лещенко, Ганни Говорун, Наталії Сукач, Лілії Островерхої, Таміли Паламарчук, Любові Титаренко та Світлани Васильченкооприлюднені на сторінці Відділу культури та туризму у мережі Фейсбук та у спецвипуску Шишацької громади в газеті "Сільське життя" від 29 травня цього року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь