A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Фонд соціального страхування України – на передовій соціального захисту громадян

Дата: 26.03.2020 13:20
Кількість переглядів: 192

   Фонд соціального страхування України (далі Фонд) один із органів, який є на передовій соціального захисту громадян.

   На період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню й поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, перелік страхових випадків, за якими передбачено надання Фондом матеріального забезпечення, було розширено. Право на компенсацію втраченого заробітку від Фонду тепер мають усі працюючі громадяни на період перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під медичним наглядом. Це важливий крок для забезпечення соціального захисту застрахованих осіб у непростий час, коли вони найбільше потребують підтримки. Допомога від Фонду за цим страховим випадком складає 50 % від середньої заробітної плати застрахованої особи незалежно від тривалості страхового стажу та фінансується, починаючи з шостого дня тимчасової непрацездатності (перші п'ять днів оплачуються за рахунок коштів роботодавця). Виплати здійснюються Фондом на підставі виданого застрахованій особі листка непрацездатності.

   Допомога по тимчасовій непрацездатності надається Фондом у разі самоізоляції під медичним наглядом або перебування в лікарні у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню COVID-19, а також локалізацію і ліквідацію її спалахів та епідемій.

   З метою реалізації превентивних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції, у Диканському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (далі відділення) запроваджено дистанційну форму прийому громадян. Постійна інформаційно-роз’яснювальна робота проводиться зі страхувальниками щодо доцільності подання до відділення в електронній формі заяв-розрахунків для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та деяких виплат потерпілим на виробництві, а також повідомлень щодо проведених виплат. Охоплення електронним документообігом по заявах-розрахунках, на підставі яких Фонд здійснює фінансування матеріального забезпечення, на сьогодні по відділенню сягає понад 65 відсотків.

   З метою протидії поширенню пандемії рекомендуємо роботодавцям на час карантину віддавати перевагу дистанційній формі подачі документів до відділення, мінімізувати контакти та перейти на електронне подання заяв-розрахунків і повідомлень.

   У зв’язку із прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 з метою оперативного реагування Фондом на можливий ріст кількості страхових випадків, пов’язаних із поширенням на території України цієї інфекції, звертаємося до страхувальників із проханням повідомляти фахівцям відділення про випадки тимчасової непрацездатності працівників з причини захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19, а також тимчасового відсторонення від роботи осіб, що були в контакті з інфекційними хворими, яким видано листок непрацездатності згідно з висновком лікаря-епідеміолога територіальної СЕС.

 

Начальник Диканського відділення управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України у Полтавській області 

Галина Вінтоняк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь