ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

На лікарню, поліцію та поповнення резервного фонду – так розподілили депутати залишки коштів селищного бюджету на перше січня цього року

Дата: 25.03.2020 08:23
Кількість переглядів: 1022

Фото без опису   У вівторок відбулася сесія Шишацької селищної ради, викликана необхідністю оперативного реагування на загрозу поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

   На порядку денному комісій, а потім і пленарного засідання – кілька нагальних питань.  Зібрання, зважаючи на карантинні обмеження, відбулося у закритому режимі - лише за участі депутатів та керівництва селищної ради.

   На початку селищний голова Олександр Тутка поінформував депутатський склад, серед якого і голова Шишацької райдержадміністрації Сергій Скороход, про перебіг карантину в громаді, заходи, вжиті з метою його дотримання та упередження розповсюдження COVID-19.

   Селищний голова запропонував, а депутати підтримали розподіл залишків загального фонду селищного бюджету станом на 1 січня цього року у сумі один мільйон 34 тисячі гривень:

   - на підтримку Центру первинної медико-санітарної допомоги Шишацької селищної ради – 200 тисяч гривень;

   - на придбання пально-мастильних матеріалів для Шишацького відділення поліції – 50 тисяч гривень;

   - на підтримку Шишацької центральної районної лікарні – 484 тисячі гривень.

   Решту суми – 300 тисяч гривень – спрямували на поповнення резервного фонду Шишацької об’єднаної територіальної громади, котрий був напередодні використаний для придбання лікарських засобів та засобів захисту медичним закладам району – Центру ПМСД та Шишацькій ЦРЛ.

   Кошти, розподілені на цій сесії, попередньо були сплановані на програми розвитку нашої громади, зокрема і програму депутатського фонду (чимало депутатів вже написали заяви для використання цих грошей традиційно на заклади освіти, культури чи соціальної сфери у своїх селах, матеріальну допомогу хворим односельцям тощо). Але, зважаючи на критичну ситуацію з небезпекою поширення коронавірусної інфекції, депутати одноголосно підтримали перерозподіл коштів на першочергові потреби з протидії пандемії. Поки що йдеться про половину депутатського фонду  (близько пів мільйона гривень, що були спрямовані на центральну районну лікарню). Але, можливо, і вся програма цьогоріч буде повернута в русло боротьби з коронавірусом.

   Під питанням й інші проєкти розвитку громади, сплановані на 2020 рік. Головне нині – вберегтися або хоча б мінімізувати наслідки пандемії для жителів Шишаччини. Що не в останню чергу залежить і від них самих. Недотримання карантину, легковажне ставлення до протиепідемічних обмежень – передумова розповсюдження інфекції. «Зі мною такого не станеться», - думка, яку леліє в серці кожен. Не станеться – якщо докласти для цього зусиль. Найперше – всидіти дома.

Пресслужба селищної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь