A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Передсвяткові будні: замість заростей-чагарників – нові ряди саджанців

Дата: 13.03.2020 09:50
Кількість переглядів: 912

Фото без опису   Саме цим у переддень професійного свята заклопотані працівники комунального підприємства «Техкомунбуд» Шишацької селищної ради. Адже зими практично не було, весна прийшла рано, волога з грунту щезає миттєво. Тож дуже швидко треба спланувати і висадити нові рядки саджанців там, де ще вчора «красувалися» смітники. А це тисячі майбутніх дерев: шість тисяч сосон, сімсот дубів, три сотні лип, півтори сотні вишень, близько сотні саджанців горіху, аличі, абрикосу, пів сотні берізок. 

   Може, хоча б тендітні деревця стримають людей від складування непотребу в недозволених місцях.

   Принаймні на це дуже сподіваються комунальники, які практично з осени включилися у весняну роботу. Погода дозволила взимку обрізати дерева, розчищати вулиці у селищі та селах нашої громади, обпилювати аварійні стовбури, ліквідовувати стихійні сміттєзвалища. Зважаючи на те, що техніка і люди не були задіяні на традиційних зимових роботах, була можливість спрямувати ресурс на створення кількох бригад з благоустрою. Михайликівська дільниця «Техкомунбуду» обслуговувала Михайлики, Жоржівку, Воскобійники, Покровське та Ковердину Балку. Шишачани працювали в селищі та інших старостинських округах.

   Щойно промайнуть дні-тижні висадки саджанців, підійде впритул пора благоустрою та весняного прибирання. Чекають на впорядкування селищні та сільські кладовища. А там і час інтенсивної косовиці не за горами, і поточний ремонт щебеневих доріг.

   Є у найближчих планах і окультурити майданчики під сміття. Щоб баки і місця їх розташування виглядали привабливіше. Також своїми силами комунальники виготовляють новенькі контейнери для вторсировини. На території підприємства облаштовують столярний цех, аби було де працювати з деревом. З нього планують виготовляти зокрема паркові лави, вивчають різні схеми, аби зробити їх не просто місцем для сидіння, але й естетичною окрасою зон відпочинку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь