A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 14.02.2020 15:36
Кількість переглядів: 549

Фото без опису   Неофіційною мовою цей день в Україні називається Днем воїна-інтернаціоналіста. Він встановлений відповідним Указом Президента ще 2004 року. Саме цього дня минає чергова річниця виведення радянських військ з Афганістану, завершення найтяжчого воєнного конфлікту за межами колишнього Союзу, в якому брали участь й жителі нашої Шишаччини.
   Крім Афгану, наші воїни ризикували життям у багатьох гарячих точках планети. І нині вони беруть участь у міжнародних миротворчих місіях.

   Але саме десятилітня війна в Афганістані залишається незагойною раною у пам’яті нашого народу упродовж останніх трьох десятків років.

   Свідки цієї війни живуть серед нас і заслуговують найщирішої шани за тяжкі випробування, які безповоротно змінили їхню долю.

   У нашій громаді проживають 40 учасників бойових дій на території інших держав. Серед них 18 людей з інвалідністю.

   Воїни-інтернаціоналісти, як і сучасні захисники нашої держави, мають статус учасників бойових дій і відповідно – право на державні пільги та підтримку місцевого органу самоврядування.

   В нашій громаді учасники бойових дій можуть скористатися можливістю реабілітації та оздоровлення в Центрі надання соціальних послуг; матеріальна підтримка вразливої категорії земляків передбачена в програмі «Турбота».

   Звертаються колишні воїни-афганці й до земельного відділу Шишацької селищної ради. Відповідно до чинного законодавства всі учасники бойових дій мають право на отримання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. Загалом з 2015 року із відповідними заявами до селищної ради звернулися 177 жителів ОТГ – учасників бойових дій. 154 заяви на сьогодні задоволені. 23 заяви перебувають на розгляді. Частині з цих 23 заявників буде погоджене отримання земельної ділянки на черговій - першій цьогорічній - сесії селищної ради.

   Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав бажаємо усім причетним до цього поважного статусу жителям Шишаччини міцного здоров’я, родинного благополуччя, активної самореалізації. І надалі залишатися для суспільства прикладом справжнього побратимства і громадянської свідомості!

З повагою – селищний голова Олександр Тутка, виконавчий комітет та депутати селищної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь