A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Методичне об’єднання вчителів зарубіжної літератури Шишацької ОТГ

Дата: 07.02.2020 09:32
Кількість переглядів: 566

   6 лютого 2020 року на базі  опорного закладу «Шишацька спеціалізована школа ім.В.І.Вернадського Шишацької селищної ради Полтавської області» відбулося засідання методичного об’єднання вчителів зарубіжної літератури Шишацької ОТГ на тему «Інтегрований урок – шлях до цілісного сприйняття учнями навколишнього світу».

   Педагоги зібралися у дружньому професійному колі, щоб обговорити переваги таких уроків, а також форми і методи роботи,  що створюють умови для розвитку творчих здібностей школярів, дають змогу враховувати специфіку певного матеріалу та індивідуальні особливості дитини. Учитель має можливість об’єднати споріднені блоки знань із різних навчальних предметів навколо однієї теми з метою інформаційного та емоційного збагачення, сприйняття, мислення, почуттів учнів.

   Змістовно і цікаво провела відкритий урок у 10 класі «Утвердження християнських цінностей в романі Ф.Достоєвського «Злочин і кара» Замоздра В.О., учитель зарубіжної літератури опорного закладу. Учні разом з Валентиною Олександрівною мандрували сюжетом роману Ф.Достоєвського, стежили за ходом роздумів його персонажів, вчилися відстоювати ідеї краси й вищої справедливості.

   Ні для кого не секрет, що мистецтво має унікальні можливості впливу на людину, тому художньо-естетичне виховання - це  універсальний засіб особистісного розвитку школяра. Одним із важливих завдань уроків мистецтва в школі є розширення мистецького світогляду дітей. Разом з учителем Видрею Ольгою Юріївною учні 9 класу взяли участь у мистецтвознавчій дуелі «Хто зверху?»  Творча діяльність учнів на уроці  підпорядковувалася єдиній системі творчих завдань, які розкривали специфічні зв'язки мистецтва, навколишнього світу, у сенсі якого відбувається освоєння, осмислення конкретних деталей, понять, формування навичок.

   Педагоги обговорили відкриті уроки, наголошуючи на тому, що інтеграція є необхідною умовою, важливим засобом сучасного навчального процесу для забезпечення системних знань учнів з різних галузей науки, соціалізації особистості, та накреслили перспективи подальшого розвитку і удосконалення такого інтегрованого підходу до навчання.

 

 

                                    Р.О.Ярова, методист відділу освіти Шишацької ОТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь