ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Соціалізація безпритульних

Дата: 04.02.2020 09:15
Кількість переглядів: 338

Фото без опису

   Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Але на превеликий жаль життя наскільки різноманітне, що інколи людина в тих чи інших обставинах може опинитися в надзвичайній проблемній ситуації, котра приводе до бездомності…

     Проблема бездомності існувала й існує в усіх, навіть високо розвинутих країнах з високим рівнем соціальної захищеності громадян. Вона завжди актуальна, але особливо гостро постає в зимовий період.

   Так 31 січня 2020 року, в комунальній установі «Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради», відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Координація дій при виявленні безпритульної особи».

В засіданні круглого столу взяли участь:

Васильченко Світлана Анатоліївна – директор комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради»;

Завалідер Наталія Миколаївна – начальник відділу соціального забезпечення Шишацької селищної ради;

Васильченко Ольга Володимирівна – завідувач відділення підтримки сімей в складних життєвих обставинах;

Шона Світлана Миколаївна завідувач відділення денного перебування;

Кривошапка Лариса Григорівна – завідувач відділення соціальної допомоги вдома;

Михайлова-Яненко Юлія Володимирівназавідувач відділення «Реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю»;

Денисенко Катерина Сергіївна – психолог без категорії;

Легейда Вікторія Григорівна – начальник відділу бюро безоплатної первинної правової допомоги;

Орманжі Інна Миколаївна – інспектор ювенальної превенції Шишацького відділу поліції;

Луценко Юрій Васильович –  представник Шишацької громади церкви  християн адвентистів сьомого дня Дніпровської конференції.

Фото без опису   Основною темою для обговорення являлося те, що допомога бездомним актуальна і необхідна. Переоцінити її значення неможливо. Адже всім нам потрібно зрозуміти, що є люди, які через життєві обставини опинилися на вулиці і хочуть повернутися в нормальне життя. Але є й такі, які відмовляються від соціальної адаптації і не прагнуть стати повноцінними членами суспільства, і за них ми особливо відповідальні. 

   Завідувач відділення підтримки сімей в складних життєвих обставинах Ольга Васильченко відмітила роботу з бездомними особами в Центрі надання соціальних послуг, також було зазначено, що під час холодів в  Центрі  діють пункти обігріву, де до вияснення обставин, потребуючі можуть зігрітися та попити теплого чаю.

   Директор центру Світлана Васильченко зазначила, що на випадок  виявлення бездомної особи вона може бути тимчасово влаштована у відділенні стаціонарного догляду для постійного та тимчасового перебування Центру, також можуть бути надані інформаційні та психологічні послуги. Було наведено приклади ситуацій по допомозі  в оформленні документів, отриманні реєстрації місця проживання тощо… Після чого  безпритульні  покращили своє життєве становище.

   Про тісну співпрацю між установами та організаціями в громаді розповіла Наталія Завалідер начальник відділу соціального забезпечення Шишацької селищної ради.

   Потім було надано слово Вікторії Легейді начальнику відділу бюро безоплатної первинної правової допомоги, вона розповіла про юридичні нюанси в допомозі безхатченкам. Також виступила Інна Орманжі – інспектор ювенальної превенції Шишацького відділу поліції, котра зазначила, що  при виявленні безпритульної особи кожен поліцейський може надати першу допомогу також можуть його направити до лікувального закладу або за місцем проживання.

   Психолог Центру Катерина Денисенко розповіла про емпатію як найважливіший чинник формування допомагаючої поведінки. Зазначила чим більше людина схильна до співпереживання, то вища її готовність допомогти в конкретному випадку.

   Засідання «круглого столу» пройшло в жвавій дискусії  питання-відповідь, по завершенні було прийнято рішення, спільними зусиллями допомагати бездомним людям, які опинилися в скрутних життєвих обставинах у вирішенні життєво необхідних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь