A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Засідання творчої групи вчителів української мови та літератури Шишацької ОТГ

Дата: 26.12.2019 15:33
Кількість переглядів: 265

   Учитель нового покоління - це особистість, яка постійно удосконалюється професійно. Він  прагне, щоб його предмет викликав глибокий інтерес у школярів. Тому  таким  важливим є педагогічне партнерство та обмін досвідом між педагогами.  Саме з цією метою 18 грудня 2019 року на базі Великобузівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» відбулося засідання творчої групи вчителів української  мови та літератури Шишацької ОТГ з проблеми «Реалізація діяльнісного підходу в навчанні української мови та літератури».

   Технологія діяльнісного методу передбачає нову модель навчання, що: по-перше, є системою розвиваючого навчання, яка готує школяра нового типу - внутрішньо вільного, що вміє творчо ставитися до дійсності, здатного приймати самостійні рішення; по-друге,  доступна масовій школі; по-третє, розроблена саме, як цілісна система - від теоретичних основ, програм, підручників, методичних розробок до системи контролю і моніторингу результатів навчання; по-четверте - це система цілісної  і безперервної освіти.

   Як же побудувати роботу на уроці, щоб діти не отримували готових знань, а самі «відкривали» їх? Цьому сприяють розвиваючі уроки. Саме на таких цікавих і змістовних уроках  побували учителі творчої групи, які для них провела вчитель вищої категорії Великобузівського НВК Сулимко Ірина Олексіївна. Діяльнісний метод учителька реалізувала шляхом створення проблемних ситуацій.

   Також на засіданні творчої групи учителі-філологи обговорили проблеми правильного використання діяльнісного методу навчання на уроках української мови та літератури  у середній та старшій школі, що дозволить оптимізувати навчальний процес, усунути перевантаження учнів, запобігти шкільним  стресам, а найголовніше - зробить навчання єдиним освітнім процесом.

   Із презентацією «Діяльнісний підхід до навчання у контексті Нової української школи»  перед освітянами виступила методист відділу освіти Шишацької ОТГ Ярова Руслана Олександрівна. Вона наголосила на діяльнісному, практичному змісті освіти, конкретних способах діяльності, застосуванні набутих знань і умінь в реальних життєвих ситуаціях. При цьому зазначила, що нова технологія, новий спосіб організації навчання не руйнує «традиційну» систему діяльності, а перетворює її, зберігаючи все необхідне для реалізації нових освітніх цілей. Характерною рисою цієї технології є здатність учня проектувати майбутню діяльність, бути її суб'єктом.

   Кожен педагог отримав позитивні  враження від зустрічі, переконався, що учителі, члени творчої групи,  завжди відкриті для плідної співпраці з колегами на тернистій педагогічній ниві.

   Щиро дякуємо адміністрації Великобузівського НВК та творчим учителям за співпрацю та гостинність.

                                    Р.О.Ярова, методист


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь