A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Трішки статистики: як виглядає наша ОТГ серед інших

Дата: 27.11.2019 13:48
Кількість переглядів: 900

Фото без опису   Експерти сайту "Децентралізація" проаналізували окремі показники виконання місцевих бюджетів об'єднаних територіальних громад за дев'ять місяців 2019 року.

   Нині в Україні налічується 806 громад, що поділені на групи відповідно до кількості населення. Шишацька ОТГ входить до другої групи (від 10 до 15 тисяч жителів). У другій групі - 124 громади.

   Отож серед цих 124 громад у рейтингу фінансової діяльності за дев'ять місяців наша ОТГ посідає наступні місця.

   За доходами на душу населення (співвідношення обсягу надходжень доходів загального фонду без трансфертів до кількості мешканців)10 місце. Доходи на одного мешканця у нашій громаді становлять 5528,2 гривні. Середній показник по всіх 806 громадах – 3381,4 гривні. У своїй групі Шишацька ОТГ входить до тридцяти громад, де показник доходу на одного мешканця перевищує середньостатистичний.

   За рівнем дотаційності бюджету маємо мінусовий показник у 8,3 відсотка і 5 місце.

   Інший важливий показник у фінансовій діяльності  – це відсоткова частка видатків на утримання апарату управління у власних доходах громади: Шишацька ОТГ - 17,3 відсотка (24 місце). Серед 124 ОТГ другої групи у 81 громаді показник видатків на управління перевищує 20 відсотків.

   При аналізі враховували експерти і питому вагу заробітної плати у видатках загального фонду. Це заробітна плата з нарахуваннями по всіх галузях. Обсяги таких видатків відображають спроможність ОТГ забезпечувати соціально-економічний розвиток, можливості для реалізації проектів інфраструктурного розвитку, створення матеріальних активів або отримання відповідного соціального ефекту. Питома вага заробітної плати  у загальних видатках нашої громади - 62,2 відсотка (13 місце серед 124 громад своєї групи). Середній показник видатків на оплату праці у цій групі – 73,4 відсотка.

   У підсумку за чотирма показниками Шишацька громада у своїй групі посіла восьме місце. Попереду громади з Київської, Дніпропетровської, Одеської областей та дві з Полтавщини – Глобинська і Щербанівська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь