A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Велика Бузова – знову серед кращих!

Дата: 27.11.2019 08:51
Кількість переглядів: 934

   Нагадаємо, що і минулого, і цього року активна громадськість Великобузівського старостинського округу стала переможцем "Бюджету участі Полтавської області". Перший проєкт – облаштування майданчика для корисного дозвілля у Великій Бузові – вже реалізовано. Наступний – створення своєрідної зони відпочинку у Тищенках – буде втілено у життя у 2020 році. На цьому жителі округу не зупинилися. Учнівська молодь при допомозі земляків подала аж три проєкти на "Шкільний громадський бюджет". І всі три ідеї отримали належну підтримку у вигляді онлайнголосування, а відтак – і хороші місця у рейтингу першого "Бюджету участі" серед школярів.

   За інформацією відділу інвестиційної діяльності та проєктного менеджменту виконавчого апарату Полтавської обласної ради, цього року для участі в конкурсі було подано 160 проєктів із 23 районів області, які стосувалися благоустрою пришкільної території та поліпшення матеріально-технічної бази 122 навчальних закладів, у тому числі 95 сільських та селищних, 27 міських. Переважна більшість авторів проєктів – юнаки та дівчата віком від 14 до 15 років. За проєкти Шкільного громадського бюджету проголосували 33 054 мешканців області.

Фото без опису   Зважаючи на соціальну значущість та кількість поданих проєктів, робоча група рекомендувала збільшити обсяги фінансування проєктів-переможців Шкільного громадського бюджету Полтавської області з двох до трьох мільйонів гривень. Також вирішено відокремити фінансування проєктів: сіл і селищ – два мільйони гривень, міст – один мільйон гривень. Наразі ухвалено оприлюднити лише рейтинг проєктів за результатами проведеного голосування.

   У рейтингу сіл і селищ проєкти учнів Великобузівського навчально-виховного комплексу Шишацької селищної ради посідають високі 17, 29 та 34 місця із 108 сходинок. Автори ідей – Юлія Рибченко, Назар Марюхна та Вікторія Кукіш.

   Проєкт Анастасії Ростовської, учениці Пришибського навчально-виховного комплексу Шишацької селищної ради, на жаль, отримав меншу кількість онлайнголосів і опинився на 78 сходинці рейтингу. Однак у подібних заходах важливі не тільки рейтинги, але й власне участь, яка свідчить про ініціативність і наполегливість самої школярки, колективу закладу та односельців, що її підтримали.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь