A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Відродили храм культури

Дата: 21.11.2019 15:41
Кількість переглядів: 1116

Фото без опису   У Покровському введення в дію нового водогону співпало у часі із завершенням капітального ремонту місцевого будинку культури. І відбулися ці гарні події якраз до Дня працівників сільського господарства, наче подарунок жителям, котрі усі, без сумніву, причетні до цього професійного свята.

   Відродження сільського храму культури розпочалося багато років тому. Колишній керівник сільської ради (а нині староста села) Галина Клочко за підтримки однодумців намагалася залучити кошти з різних джерел, адже на бюджетні асигнування розраховувати не доводилося. Сільська рада взяла участь в одному з обласних розвиткових конкурсів і змогла отримати на реалізацію свого задуму 25 тисяч гривень. За ці кошти та спонсорську допомогу приватного підприємства «Агроекологія» і стартували перші кроки оновлення сільського осередку культури – з ремонту фойє. На цьому колишні куйбишани (а нині покровчани) не зупинилися. Подали проєкт на участь у відповідному всеукраїнському конкурсі. Отримали позитивну відповідь з тодішнього Мінрегіону: мовляв, сто тисяч гривень вже стовідсотково ваші. Але… Грошей так і не дочекалися. Зміни-переміни, міністерство розпалося-трансформувалося і крайніх не знайшли.

   Так і залишалася мрія лише у проєктно-кошторисній документації, справа до якої дійшла вже в об’єднаній територіальній громаді.

   І ось – мрія стала реальністю. Стала реальністю завдяки спільним зусиллям. Тому на сцені оновленого клубу, під ошатною завісою промовам не було кінця. Адже кожен з причетних до реалізації задуму бажав особисто привітати жителів Покровського, які того дня як ніколи дружно заповнили глядацький зал. Селищний голова Олександр Тутка подякував за співпрацю народному депутату Олегу Кулінічу, керівництву приватного підприємства «Агроекологія», за наполегливість і відповідальність – старості села Галині Клочко, депутату селищної ради Світлані Шрамко, усім жителям, котрі згуртувалися і словом та ділом досягли бажаного. Є над чим працювати далі – і в самому клубі, й поза ним, але головне – щоби те, що вже зроблено, приносило людям користь. Щоб сільський храм культури не стояв пусткою, а збирав під своїм дахом жителів та гостей краю – для творчості, відпочинку, дружнього спілкування.

   Адже саме для цього були задіяні кошти селищного бюджету, підтримка меценатів – народного депутата Олега Кулініча, керівництва та профспілкового комітету «Агроекології», місцевих фермерів Василя Барила, Валерія Корнієнка, Володимира Бурмаки, приватного підприємця Світлани Червонкової. Олег Іванович особисто привітав мешканців Покровського з такою гарною подією.  А представник «Агроекології» Олександр Остапущенко вручив пісенному колективу «Зорецвіт» сертифікат на 20 тисяч гривень для придбання баяна. Емоційно та щиро висловили свої побажання винуватцям торжества начальник відділу культури селищної ради Любов Титаренко, депутат Світлана Шрамко, староста Галина Клочко, майстриня, що «одягнула» сцену, Любов Коваль.

   Багато глядачів і гостей завітали того дня до Покровського сільського будинку культури, аби привітати жителів села і, найперше, місцевих артистів на чолі із завідуючою осередком культури Світланою Демочко з «входинами». Квіти, подарунки, теплі слова, щирі пісні – усе це вдихнуло в оновлені стіни закладу справжнє життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь