A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Кому заважають контейнери для сміття та конуси з протиожеледної суміші?

Дата: 19.11.2019 15:14
Кількість переглядів: 1213

Фото без опису   Кілька останніх днів поспіль робочий день працівників комунального підприємства «Техкомунбуд» розпочинається з ліквідації наслідків чергового дикунства жителів нашої громади. Спочатку комусь забажалося зрівняти із землею (чи то пак асфальтом) щойно виставлені уздовж вулиці Балабуєва конуси з протиожеледною сумішшю. Піщано-сольові заготовки у вигляді акуратних трикутників комунальники нині облаштовують у всіх населених пунктах об’єднаної територіальної громади – уздовж доріг в особливо небезпечних місцях. Мінлива осінньо-зимова погода будь-якої миті може приготувати несподіваний сюрприз зі снігами, дощами й ожеледицею. Тож завчасно виставлені конуси – не для краси, а для безпеки руху автотранспорту й пішоходів. Тому прикро бачити, як труд комунальників руйнують задля розваги чи з інших незрозумілих причин.

   Наступний неприємний випадок – практично одночасно у селищі Шишаки горіли три контейнери для сміття. Нині не та погода, що може призвести до випадкового загорання. Значить, сміття у баках підпалюють зумисне. Не думаючи про шкоду довкіллю, небезпеку розповсюдження пожежі і псування майна, на яке витрачено кошти селищного бюджету – гроші платників податків.

   А тим часом у селищі й селах нашої громади є чимало проблем, де можна і треба реалізувати енергію, якщо її у деяких жителів аж так забагато.

   Працівники комунального підприємства не в змозі і не зобов’язані наводити лад в усіх куточках ОТГ. Правилами благоустрою і чинним законодавством України чітко визначені межі відповідальності за чистоту і порядок і кожного жителя, і кожної установи, підприємства, організації, закладу тощо. Тож наполегливо закликаємо всіх навести лад на своїх та прилеглих територіях - прибрати листя, сміття, бур’яни. Не чекаймо, доки сніг прикриє усі ці «прикраси» нашої життєдіяльності. Окреме звернення – до жителів багатоповерхівок: ваша участь у загальному благоустрої також обов’язкова. Щодо вивезення листя – комунальне підприємство бере це на себе. Однак вигрібати попід дворами (будинками чи квартирами) повинні жителі цих дворів (будинків чи квартир).

  Нині інспектор з благоустрою управління житлово-комунального господарства селищної ради проводить роз’яснювальну кампанію серед юридичних та фізичних осіб на території селища. Сподіваємося на взаєморозуміння. Адже обличчя рідного краю - відповідальність кожного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь