A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Ще попрацюємо!

Дата: 09.11.2019 18:41
Кількість переглядів: 1358

Фото без опису   Саме так озвучив свої плани на найближчий час один з представників галузі культури в нашій громаді, котрий цьогоріч відзначив 70-й ювілей. І додав:

   - Може б, уже й пішов на заслужений відпочинок, так дівчата не відпускають.

   Дівчата – це учасниці вокального ансамблю «Молодички» Великобузівського осередку культури, яким незмінно майже два десятки років поспіль керує Михайло Самойленко.

   Як стверджує керівник відділу культури нашої громади Любов Титаренко, люди-професіонали, люди-таланти, котрі гуртують навколо себе інших, - це і є найбільший скарб галузі.

   Михайло Іванович – не просто скарб. Він – практично останній з могікан серед скарбів-баяністів. Адже закладів культури, де ще звучить цей інструмент, де під його щирі акорди розучуються нові пісні, розспівуються на два-три голоси, - можна перелічити на пальцях однієї руки.

   У кожної такої людини був перед очима той, хто, так би мовити, розбудив талант і визначив його подальшу долю на все життя. На все життя – без перебільшення. Адже із 70 прожитих літ понад півсотні Михайло Самойленко присвятив музиці.

   Батько Михайла Івановича грав на скрипці. Але коли хлопчина-п’ятикласник уперше побачив і почув у школі місцевого баяніста –  усе було вирішено. Саме він дав основи музичної грамотності юному обдаруванню, а головне – зумів передати власну любов до народного інструмента.

   Далі було Гадяцьке училище, де Михайло здобув освіту за фахом «керівник оркестру народних інструментів». Перші професійні кроки на посаді завідуючого Тищенківським клубом у далекому 1967 році. Служба в армії. Ненадовго повернувся у Тищенки. Згодом призначений на посаду художнього керівника Великобузівського сільського будинку культури. І 45 років поспіль леліє культуру місцевого краю.

   І не тільки у будинку культури (що нині називається осередок культури), але й у місцевому навчально-виховному комплексі, де працює вчителем музики. Протягом десятиліть поспіль він виховує таланти і серед юного, і серед дорослого земляцтва. Це під його керівництвом свого часу успішно діяв вокальний ансамбль вчителів, постійно функціонує дитячий колектив. 

   Але головне дітище Михайла Івановича – вокальний ансамбль «Молодички», котрий минулого року отримав високе звання «народний». Саме ті «Молодички» і не відпускають свого керівника на заслужений відпочинок.

  Нині колектив готується до участі в концерті з нагоди відзначення Дня працівників сільського господарства, новорічно-різдвяних свят. А у трішки дальній перспективі – до березневого виступу на фестивалі у Києві…

   Про це Михайло Іванович розповідає з нотками гордості і хвилювання у голосі. А на запитання, що побажає колегам з нагоди професійного свята, відповідає не задумуючись:

   - Любити свою професію.

   Мабуть, це і є секрет простого людського щастя (не важливо, життєвого чи професійного): бути щасливим там, де ти є.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь