A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Українська – мова єднання

Дата: 08.11.2019 15:45
Кількість переглядів: 296

Щорічний радіодиктант національної єдності у Сагайдацькому навчально-виховному комплексі писали учні, вчителі, батьки. Хвилювалися всі. І ті, хто зібрався писати диктант уперше, і ті, хто мав певний досвід.  

І ось звучить голос українського педагога, лінгвіста, радіоведучого Олександра Авраменка. Він, як завше, сам готував текст, і ніхто до останнього моменту не знав, що саме автор диктуватиме, яку тему він обрав. А тема була: «Від бересту – до «цифри», в якій мовознавець намагався розповісти коротку історію української писемности.

Учасникам акції тема сподобалася, однак думають, що при написанні  припустилися деяких помилок, над якими треба буде попрацювати.

 

Цього року до написання диктанту «Від бересту до цифри» долучилися і учні опорного закладу «Шишацька спеціалізована школа ім.В.І.Вернадського». Текст прочитав доцент Київського університету ім. Б.Грінченка, теле- і радіоведучий Олександр Авраменко.

До цього дня готувалися ретельно, тому не дуже хвилювалися. Настрій у всіх піднесений. Хлопці та дівчата ретельно виводили букви, і вже через півгодини диктант був написаний. А потім почалося жваве обговорення. Учні ділилися своїми враженнями про те, наскільки добре знають рідну мову.  Сьогодні школярі  продемонстрували солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь