A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

«Дорослішай на здоров'я»

Дата: 05.11.2019 13:57
Кількість переглядів: 320

Фото без опису

   На виконання програми розвитку галузі «Освіта» Шишацької селищної ради у 2019 році та на численні запити педагогічних працівників відділу освіти Шишацької селищної ради щодо формування в учнівської молоді навичок здорового способу життя, збереження психічного й репродуктивного здоров’я, на базі Великобузівського навчально-виховного комплексу "загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад " Шишацької селищної ради, 28.10.2019 – 30.10.2019 року був проведений навчальний тренінг «Психологічні особливості запровадження програми «Дорослішай на здоров’я» у закладах загальної середньої освіти», який майстерно та професійно провела тренер – завідувачка центру ППСП ПОІППО ім. М.В.Остроградського – Катерина Муліка.

  Людина, її життя і здоров'я є найвищими соціальними цінностями, визначеними Конституцією України.

   У демографічному звіті ООН також зазначено, що в Україні найнижчий у світі природний приріст населення. Низький рівень народжуваності та високий рівень загальної смертності населення здоров'я молоді, який з року в рік погіршується, зумовлений  не лише низьким економічним станом сімей, фізичними та психоемоційними навантаженнями, стресовими ситуаціями, а й ознаками кризових явищ в ідеологічній та духовній сферах підлітків та молоді; поширенням шкідливих звичок та ризикової поведінки.

   У цьому контексті актуальною залишається подальша розробка, вдосконалення та реалізація програм психолого-соціальної підтримки підлітків у період становлення їх репродуктивної поведінки з метою збереження і покращення їх здоров'я. Саме такою програмою є курс «Дорослішай на здоров'я».

   Метою вищевказаного факультативного (тренінгового) курсу є  популяризація серед підлітків і молоді здорового способу життя й важливості цих аспектів для стану репродуктивного здоров'яу майбутньому; сприяння усвідомленню ними необхідності збереження та зміцнення здоров'я як важливої складової успішного дорослого життя; формування відповідального ставлення та мотивації до збереження сімейних цінностей, закладання основ відповідального батьківства.       

   Директор Великобузівського НВК Попович О.П. як завжди енергійна, цілеспрямована, ініціативна разом зі своєю командою заступників (Радченко С.А., Розкладки О.В.) також долучилися до проекту впровадження курсу «Дорослішай на здоров’я» і стали активними учасниками тренінгу. Приємні враження від нових знань та сертифікати (на фото) отримали учасники трьохденного тренінгу: практичні психологи, соціальні педагоги, педагоги-організатори закладів загальної середньої освіти Шишацької селищної ради.

 

Луценко С.Г. , методист відділу освіти

 Шишацької селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь