A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Прес-реліз про надання соціальних послуг і матеріального забезпечення безробітним у січні-вересні 2019 року

Дата: 21.10.2019 10:06
Кількість переглядів: 297

Послугами  обласної  служби зайнятості за 9 місяців року скористалися

43, 9 тисячі  безробітних

Протягом 9 місяців нинішнього року послугами обласної служби зайнятості скористалося 43,9 тисячі безробітних, що на 5,4 тисячі або 10,9 % менше, ніж за той же період 2018 року.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з обласною службою зайнятості, зросла проти січня-вересня минулого року на 4,8 % до 8,4 тисячі. База вільних робочих місць збільшилась на 9,6 %  до 63,2 тисячі вакансій.

Роботу отримали 39, 3 тисячі людей

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 39,3 тисячі людей. У тому числі  21,6 тисячі осіб  або 55,1% працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

27 безробітних отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю (за січень-серпень 2018 року – 22 особа).

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 643 безробітних, з яких 251 особа недостатньо конкурентоспроможна на ринку праці та 392 особи, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва.

12,2  тисячі бажаючих заробили на громадських і тимчасових роботах

Обласна служба зайнятості забезпечила тимчасову зайнятість 12,2 тисячі громадян.  

Найпоширеніші види громадських робіт такі: екологічний захист навколишнього середовища, інформування населення про субсидії, впорядкування місць поховання, меморіалів захисників Вітчизни, благоустрій, роботи із соціально-вразливими верствами населення.  

 6,3 тисячі безробітних проходили профнавчання

Для відповідності професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи сучасним вимогам роботодавців,  за направленням обласної служби зайнятості 6,3 тисячі безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 3 тисячі безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Ваучери для підвищення кваліфікації за спеціальністю «медсестринство» отримали 135 осіб.   

 На обліку – 13,7 тисячі безробітних  

У регіональній службі зайнятості станом на 1 жовтня 2019 року перебувало 13,7 тисячі безробітних. Із них 11,3 тисячі осіб отримували допомогу по безробіттю.

За професійними групами серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролю технологічного устаткування, складання обладнання та машин (17%), працівники сфери торгівлі та послуг, представники найпростіших професій, а також держслужбовці, керівники, менеджери.

4 тисячі вакансій, заявлених роботодавцями 

 Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, станом на 1 жовтня  поточного року,  становила 4 тисячі одиниць.

Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 2,2 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільший попит  роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (23,7%) і робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (20,5%).

 

Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями:

https://pol.dcz.gov.ua/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012177641919

 

Інформація підготовлена відділом інформаційної роботи 

Полтавського обласного центру зайнятості. Тел.: 51-84-38.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь