A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

З початком нового навчального року!

Дата: 02.09.2019 19:48
Кількість переглядів: 836

   Сьогодні пролунали перші дзвоники в усіх школах нашої громади. Пороги освітніх закладів в селищі та селах переступили 1322 учні, що на 24 учні менше, ніж минулого року. Це пов’язано зокрема зі зміною місця проживання 21 дитини.

   У шкільних родинах Шишацької об’єднаної територіальної громади другого серпня привітали 130 першокласників. З 9 до 10 класів перейшли 99 учнів. 22 дев’ятикласники вирішили залишити стіни загальноосвітніх навчальних закладів і торувати стежину дорослого, самостійного життя.

   Всі школи готові до початку навчального року. За вісім місяців 2019 року на освітню галузь було спрямовано 41 мільйон 473 тисячі гривень, половина з яких – кошти селищного бюджету. Це видатки на заробітну плату працівників, оплату комунальних послуг, забезпечення харчування дітей, поповнення матеріально-технічної бази та проведення капітальних і поточних ремонтів навчальних закладів.

   У літній період працювали 12 пришкільних оздоровчих таборів з денним перебуванням дітей, п’ять таборів праці та відпочинку, одне наметове містечко з цілодобовим перебуванням дітей і шість мовних таборів на базі шкіл Шишацької селищної ради. На їхню роботу (підготовку пришкільних таборів, забезпечення харчування, підвезення школярів на екскурсії до Полтави, Миргорода, Опішні, Дібрівки, Тахтаулового) витрачено понад 300 тисяч гривень. Оздоровлено майже 800 дітей.

   За спонсорської підтримки СТОВ «Воскобійники» (генеральний директор – депутат обласної ради Валерій Капленко) у Воскобійницькій школі проведено ремонт окремих класних кімнат, придбано комп’ютерне обладнання. Депутат обласної ради Віктор Скочко підтримав Гоголівську школу коштами депутатського фонду. Вони будуть спрямовані на капітальний ремонт коридорів навчального закладу та заміну вікон і дверей у ньому.

   Оновленим виглядом зустрів своїх учнів й опорний заклад нашої громади. Завершено термомодернізацію основного корпусу. Крім цього, замінено електричну мережу в коридорах закладу. Школа забезпечена швидкісним інтернетом, а задля безпеки учнів та поліпшення навчального процесу встановлено пробне відеоспостереження.

   Тож літні турботи з приводу підготовки освітніх закладів до навчального року та святкові урочистості з нагоди Дня знань позаду. Попереду – бурхливе шкільне життя. Хай воно для кожної дитини буде змістовним і приємним, для кожного педагога – плідним і вдячним, а для усіх разом – відповідальним і таким яскравим, як різнобарвна осінь, що сьогодні повноправною господинею відчинила двері у наше життя!

Прес-служба селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь