A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Сагайдак передав естафету вшанувань земляків Покровському

Дата: 01.09.2019 11:44
Кількість переглядів: 1145

Фото без опису   МИНУЛОЇ СУБОТИ відзначили День села в одному куточку нашої громади – Сагайдаку, а цієї - в іншому: в Покровському.

   Сагайдачани традиційно святкують іменини рідного краю у День незалежності України. Поєднання цих дат ще раз підкреслює їхню значущість.

   Урочисто розпочинається захід Гімном України та внесенням Державного Прапора. Цю почесну місію виконує випускник Сагайдацького навчально-виховного комплексу Максим Кутовий.

   Щирі вітання сагайдачани та гості краю приймали від господині заходу – старости Лідії Карпенко та Шишацького селищного голови Олександра Тутки.

   Зворушливі мистецькі дарунки (і пісні, і танцювальні постановки, і гумористичні сценки) були представлені численними місцевими талантами, гостями з далекого Києва та близького Гоголевого, учасниками вокально-інструментального ансамблю “Ритм” з Хомутця та вже добре знайомою жителям нашого краю (завдяки підтримці народного депутата Олега Кулініча) заслуженою артисткою України Оленою Білоконь та її гуртом “Флеш”.Фото без опису

   Чудовий, різнобарвний – за жанрами, настроєм і композиціями – концерт став незабутнім враженням-спогадом для сотень його учасників та глядачів.

   А ще, як прийнято говорити, винуватці торжества – жителі Сагайдака та навколишніх сіл – отримали на свою адресу чимало слів вдячності та заслужену похвалу з уст старости: за підтримку в її щоденній роботі, за невтомну працю на благо рідного краю, небайдуже ставлення до його минувшини, сьогодення і майбутнього, любов до батьківщини, що проявляється не на словах, а в конкретних справах. Фото без опису

   З шаною і гордістю звучали зі сцени імена номінантів урочистостей. Це найповажніша жителька Сагайдака Олена Петрівна Корольова, найменші жителі та цьогорічні першачки (а їх разом аж півтора десятка), золотоювілярні подружні пари – Любомир Іванович та Катерина Миколаївна Дубаси, Віталій Трохимович та Віра Михайлівна Кучеренки, численні срібні ювіляри та молоді подружжя, іменинники дня, керівник та представники ветеранської організації Михайло Петрович Криворотько, Микола Іванович Кирпота, Микола Григорович Кукіб, активні і невтомні патріоти краю Олександр Гетало, Олександра Лисенко, Оксана Кирпота, Аліна Куценко, Людмила Курило, Роман Живило, Руслан Литовка, Євген Грицун, Юрій Власенко, Сергій та Юлія Біліченки, майстри сцени Валентина Голуб, Ніна Кругляк, Катерина Кирпота, Галина Вишняк, Лідія Чеберко, Марія Литаєва, Микола Василевич, Людмила Герасименко, Зінаїда Маруняк, Ігор Лифар, Ірина Осіпенко та багато інших земляків - перелічити усіх просто неможливо!..

   За підтримку розвитку рідного краю особливої вдячності заслуговують фермерські господарства, підприємства та підприємці – усі, хто постійно долучається і до проведення свята рідного краю, і до щоденних корисних справ на його благо.

 

Фото без опису   А ВЧОРА свято села завітало до Покровського старостинського округу. Пообідньої пори першою розпочала святкування дітвора – на гірках та батуті, що діяли аж до сутінків. Дорослі могли пригоститися традиційним брендом усіх свят у нашій громаді – козацьким кулешем від майстрів його приготування з Великого Перевозу, також шашликами та іншими смачними наїдками і напоями.

   Власне самі урочистості розпочалися увечері.

   Хлібом-сіллю, як говорять у народі, а точніше – короваєм на вишитому рушникові зустрічали організатори свята усіх його гостей.

   Першою привітала односельців староста Галина Клочко. Привітала усіх, кого об’єднує любов до рідного краю, хто тут народився і хто прикипів душею, лише раз побувавши в мальовничих краєвидах навколо Покровського. Зокрема відзначила у своєму виступі приїжджих місцевих. За їхньої ініціативи та матеріальної підтримки цьогоріч прибиралися пляжі, створено куточок для дитячого відпочинку, проходили презентації книг та виставки.  Найактивніші серед активних – родини Гедзевичів та Зотових.

   Подяки, відзнаки та подарунки отримали і чимало власне постійних жителів краю – за громадську діяльність, суспільно-корисну працю, з нагоди ювілеїв і пам’ятних дат. Почесне місце серед них посіли захисники держави за різних обставин та в різні епохи.

   Завжди – і цього разу не виняток – підтримують розвиток рідного краю і в свята, і в будні керівники приватного підприємства «Агроекологія» Семен Антонець, Антоніна Антонець, Гліб Лук’яненко, фермери Валерій Корнієнко, Василь Барило, Володимир Бурмака, підприємці Олександр Демочко, Сергій Путря та інші. Серед тих, хто особливо вболіває за долю рідного села, – депутат селищної ради Світлана Шрамко.

   Особливу подяку від мешканців Покровського староста висловила народному депутату Олегу Кулінічу. Не тільки за святковий подарунок – виступ квартету «Гетьман», але й за розуміння та співпрацю упродовж всього року. Зокрема за сприяння з придбанням одягу сцени для нового актового залу сільського будинку культури. Ремонт у ньому практично завершено. А от у сусідньому приміщенні, де планується облаштування бібліотеки – у самому розпалі. І якщо оновлення клубу – це кошти місцевого бюджету, то перетворення бібліотеки – ініціатива, зусилля самих людей та спонсорські кошти. Меценатом виступив Олександр Макаренко, батьки якого проживали у Покровському. Опікується створенням комфорту для відвідувачів храму книг бібліотекар Оксана Щербань.

   Тож на ініціативних, творчих, щедрих духовно і безвідмовних матеріально людей Покровському старостату пощастило. Це відзначили у своїх вітальних виступах і селищний голова Олександр Тутка, і керівник відділу культури Любов Титаренко, і помічник народного депутата Наталія Коротич.

  Після урочистих поздоровлень розпочалася кількагодинна феєрія концертних виступів, що звершилася гучним та яскравим салютом. Віддану та вдячну публіку (цього разу навіть особливо чисельну і налаштовану на святкування) розважали улюблений ансамбль «Зорецвіт», вокальне тріо «Невістки», солістка Вікторія Савченко, гумористичний дует «Колоритні жіночки», вихованці дитячого садочка та школи і, звичайно, гості програми – вже свої для всіх шишачан, рідні, неповторні за енергією та співом «гетьманці».

Прес-служба селищної ради.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь