A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Супертанець для старости і не тільки...

Дата: 23.08.2019 07:37
Кількість переглядів: 998

Фото без опису   ...продемонстрували михайликівські таланти різних віків з нагоди свята рідного села.

   Свою концертно-розважальну історію вони розпочали суботньої післяобідньої днини. Тема цьогорічного заходу – велике переселення. Вісім десятиліть тому, 1939 року, напередодні Другої світової війни, жителі навколишніх хуторів вирішили мігрувати до центральної садиби – Михайликів. Наші пращури, однозначно, були розумними людьми, а головне - дбали про захист власних родин, тож якщо прийняли таке рішення – мали на це вагомі підстави.

   Вітаючи земляків зі святом, староста Михайло Михайлик нагадав усім народну мудрість: загурта і батька легше бити (до речі, смисл цього вислову зовсім не в лупцюванні голови роду. За однією з версій походження прислів’я, «батьком» раніше називали стовп, який ставився (забивався) на місці будівництва майбутньої хати. Тобто «батька бити» означало розпочинати зведення родинного гніздечка. А це, звичайно, легше робити у гурті). Тож свого часу наші діди-прадіди, усвідомлюючи цю істину і залишивши насиджені місця, дали собі шанс на виживання і поштовх для розвитку власне самим Михайликам. Тільки розвиток цей, звичайно, розпочався вже після війни.

   Нині теж в усіх на слуху об’єднання громад, укрупнення районів. Можна сприймати це як катастрофічні події, а можна – як шанс для нового розвитку територій: з іншими назвами, форматами, але з тими самими жителями, їхніми потребами і пріоритетами.

   І важливі ці зміни і пріоритети, найперше, для нашого майбутнього, зокрема для найюніших михайличан, що поповнили сільську родину кількісно і якісно за останній рік: це Кузьменко Маша, Девятко Нікіта, Панов В’ячеслав, Мангура Ігор, Фесенко Любомир, Хоменко Артем, Лісовий Захар, Матляк Вероніка, Костенко Аня.

І важливі ці зміни для трішки дорослішого, але так само юного покоління, що на святі села було представлене в номінації «Призери обласних та районних олімпіад, переможці Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів». Це Повєрєний Денис, Тинянко Тетяна, Маслівець Поліна, Осауленко Владислава, Заяра Олександр, Одокієнко Іванна.

   І молодь, і старші покоління зі сцени вітали староста Михайло Михайлик, селищний голова Олександр Тутка, представник приватного підприємства «Агроекологія» Олександр Остапущенко.

   Звучали поздоровлення, приймали грамоти і подарунки, пісенні та танцювальні презенти численні ювіляри (серед них – подружня пара, що відзначає діамантове весілля, Євгеній Георгійович та Катерина Михайлівна Пучкови), а також найактивніші жителі краю за особистий вклад у його розвиток: Маначинська Наталія, Тинянко Лариса, Сорокотяга Наталія, Хрущ Ніна, Гурин Сергій, Гоза Марина, Бобочка Наталія, танцювальний колектив «Сяйво» під керівництвом Осауленко Владислави, народний ансамбль «Веселі музики» та пісенний колектив «Чебреці», які очолює Михайлець Володимир, Маслівець Вікторія, Осауленко Надія, Лега Юлія, Веклич Володимир, Жуган Олег, Бойко Мирослава.

   Подяку від старости та подарунок отримала і жіноча волейбольна команда Михайликів, що цього святкового дня здобула перемогу над суперницями з Ковалівки. Це не перша і не остання дружня зустріч спортсменок-сусідок.

   Особливим дарунком для кожного учасника урочистого заходу став виступ заслуженої артистки України Олени Білоконь, що завітала у Михайлики на запрошення народного депутата України Олега Кулініча.

Прес-служба селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь