A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Воскобійники – у центрі уваги полтавських ЗМІ

Дата: 09.08.2019 12:23
Кількість переглядів: 1380

Фото без опису   Приводом для цьоготижневих повідомлень стало традиційне святкування Дня села та Храму, що відбувається у Воскобійниках щороку за підтримки місцевого сільгосппідприємства, особисто його керівника, депутата обласної ради Валерія Капленка.

   Воскобійницькі святкування відомі своїм розмахом, мегапрограмою, що включає і відомих зірок естради, і безліч цікавинок на будь-який смак і запит.  А цього року увагу громадськості та преси привернув не тільки культурний акцент заходу - приїзд популярних артперсон, можливість  розважитися не гірше, ніж на Сорочинському ярмарку, але й важлива духовна складова. Адже передусім – це День Храму, зокрема ювілейна п’ята річниця від часу його появи в селі.

   Свято-Іллінська церква, збудована за кошти СТОВ «Воскобійники», з ініціативи та за всебічної підтримки Валерія Капленка, уперше відзначала своє свято як донька Православної церкви України. Раніше духовна обитель належала до Української православної церкви Московського патріархату. Саме цю неординарну подію Валерій Ілліч коментував у День храму полтавським журналістам.

   Після духовної частини – урочистого богослужіння та щедрої трапези – місцевий та приїжджий люд чекала по вінця наповнена співами, танцями, вітаннями та розвагами культурно-мистецька програма, що тривала з пообідньої пори до пізньої ночі.

   Зі святом пророка Іллі та Днем Воскобійників усіх учасників заходу вітали селищний голова Олександр Тутка, староста Василь Рудь, настоятель Свято-Іллінського храму отець Павло, керівник товариства, що завжди є головним меценатом свята, Валерій Капленко, очільники районної влади.

   Усі присутні стали свідками традиційних відзначень численних номінантів Дня села, неймовірного багатогодинного концерту за участю місцевих та запрошених артистів і феєричного салюту.

Прес-служба селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь