ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Косимо, полемо, прибираємо, розчищаємо і ремонтуємо

Дата: 01.07.2019 14:58
Кількість переглядів: 1031

Фото без опису   Як і в попередні сезони, відповідно з графіком, бригади техкомунбудівців по черзі працюють у старостинських округах, частина людей трудиться в селищі Шишаки. Цьогоріч, зважаючи на дощові кінець весни та початок літа, вимагала більше часу та людських сил косовиця. Техкомунбудівці фізично не встигали бути всюди й одночасно.Фото без опису

   Крім цього, працівники комунальної служби обпилювали дерева і з допомогою транспорту, і вручну; прибирали місця відпочинку, облаштовували з допомогою грейдера під’їзди до них, встановлювали нові столи та лавочки.

   У деяких селах до благоустрою власних зон дозвілля активно долучалися місцеві жителі. І це гарний і правильний приклад. Не стільки витрачено часу, як отримано потім задоволення від результату своєї праці.

   Були й особливо приємні клопоти у працівників «Техкомунбуду». Нещодавно вони встановлювали дитячі майданчики, котрі подарував народний депутат Олег Кулініч, у Гоголевому, Михайликах, Баранівці, Шишаках та Великій Бузові.

   Однак не благоустроєм єдиним живе комунальна служба. Дорожня бригада займається поточним ремонтом вулиць у населених пунктах громади. Виконано певний обсяг робіт по вулиці Петлюри в Шишаках, а також асфальтовано проблемні ділянки у Михайликах, Покровському, Великому Перевозі, Ковердах, Маслівцях. По щебеневих дорогах проводився ремонт провулку Молодіжний, вулиць Лермонтова, Пилипа Орлика у Шишаках. Придбано 1200 тонн щебеню для ремонту доріг у Хвощовому, Григорівщині, Шарлаївці, Шафранівці.

   Провели поточні ремонти водогонів у Пришибі, Шишаках, триває робота у Самарях; полагодили башту у Жоржівці. На жаль, до цього часу не отримано позитивного висновку з «Полтаваобленерго», аби підключити до водопостачання Покровське та Дмитрівку. Бюрократична переписка триває з вересня минулого року, але віз і нині там.

   Про літні турботи дбаємо, але й про зиму не забуваємо. У КП «Техкомунбуд» придбано трактор Т-150, що стане доброю підмогою й на розчищенні снігу зокрема.

   Одна з найболючіших нині проблем – це впорядкування несанкціонованих сміттєзвалищ. Єдиний полігон твердих побутових відходів у нашій громаді функціонує в Шишаках. Вивозити чи виносити сміття у будь-які інші місця заборонено! Для дрібного непотребу в селах та селищі громади встановлені контейнери. Габаритне сміття слід вивозити на Шишацький полігон. Плата за легковий автомобільний причіп – 20 гривень. Це кошти, котрі йдуть на благоустрій полігону. Адже якщо сміття на ньому не впорядковувати, він буде захаращений за кілька років.

   Шановні жителі громади! Будьте відповідальними, проявіть свій патріотизм в елементарних речах – збережіть рідний край для нащадків! Особливо наголошуємо жителям вулиці Петлюри (та інших, що на околиці Шишаків), і Великого Перевозу, котрі ніяк не можуть змиритися з тим, що їхнє улюблене сміттєзвалище закрите. Там вкотре, на вимогу відповідних служб, попрацювала техніка «Техкомунбуду», аби зачистити свіже сміття.

  Люди, зупиніться! Зрозумійте: так, як раніше (тобто як попало) вже не буде. Нині передбачені серйозні штрафи і відповідальність як для місцевої влади, так і для кожного жителя за порушення екологічних норм. Не робіть клопоту ні собі, ні іншим! Невже чисте, прибране село вас не приваблює?.. Невже жити у смітті – ваш вибір?..

Прес-служба Шишацької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь