A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Наша громада представила власну модель соціального захисту в Одесі

Дата: 01.07.2019 14:40
Кількість переглядів: 1054

   Міністерство соціальної політики розпочало навчання представників об’єднаних територіальних громад сучасним моделям адміністрування соціальної підтримки та впровадження інтегрованої системи надання соціальних послуг. Навчання проводиться в рамках Проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення», що впроваджується Міністерством соціальної політики за підтримки Світового банку.

   Перший семінар-тренінг «Сучасні підходи до адміністрування соціального захисту на рівні об’єднаних територіальних громад» за участі Шишацької делегації відбувся наприкінці травня у місті Дніпрі. Учасниками стали 40 пілотних ОТГ (серед них і наша громада), які впроваджують моделі адміністрування надання послуг соціальної підтримки за принципом «єдиного вікна». Цей принцип дозволяє мешканцям найвіддаленіших сіл отримати адміністративні послуги соціального характеру за місцем проживання. Раніше для збору та подачі документів доводилося подорожувати до районного центру. Тепер ця процедура спрощена. Зокрема й у нас.

   Адже Шишацька об’єднана територіальна громада, як десять інших ОТГ, бере участь у пілотному впровадженні програмного комплексу «Соціальна громада», що передбачає електронний документообіг. В усіх старостатах встановлена відповідна техніка з налаштуванням, забезпечено інтернетз’єднання. Тепер фахівець із соціальної роботи може прийняти людину за місцем проживання, підготувати необхідний пакет документів і відправити його в електронному вигляді у Відділ соцзабезпечення. Нарешті ми починаємо освоювати ті ази, що в усьому цивілізованому світі вже норма. І добре, що наша громада – серед першопрохідців нововведень.

   Звичайно, що не все вдається як слід і одразу, однак поступово зручність, швидкість та якість обслуговування людей стануть звичною нормою нашого співжиття. 

   З цією метою на семінарі-тренінгу представники об’єднаних територіальних громад навчалися визначати пріоритети громади щодо соціального розвитку та залучати для цього позабюджетні ресурси. Колеги обмінялися досвідом, обговорили, як зробити середовище громади доступнішим для маломобільних мешканців, зокрема літніх людей, осіб з інвалідністю, сімей з маленькими дітьми та інших.

   Другий етап навчань Мінсоцполітики відбувся минулого тижня в Одесі. Семінар-тренінг був присвячений наданню соціальних послуг на рівні громади відповідно до нової редакції Закону України «Про соціальні послуги», що вступає в дію у 2020 році, та забезпеченню захисту прав дітей в умовах децентралізації.

   Учасниками заходу стали керівники громад, керівники служб у справах дітей та уповноважені  із захисту прав дітей, керівники комунальних закладів з надання соціальних послуг та фахівці з соціальної роботи. Учасники відвідали Одеський міський центр інтегрованих соціальних послуг, Соціальний центр матері і дитини та Одеський міський денний центр соціально-психологічної реабілітації «Розірви коло», де ознайомилися з організацією надання соціальних послуг і соціального захисту дітей.

   Нашу громаду представляли начальник Відділу соціального забезпечення, праці  та соціальних послуг Наталія Завалідер і директор «Центру надання соціальних послуг» Світлана Васильченко. Цього разу наша делегація не тільки навчалася, але й навчала. Разом із колегами з Мереф’янської міської, Білозірської та  Березівської сільських об’єднаних територіальних громад керівник Відділу соцзабезпечення Шишацької ОТГ Наталія Завалідер продемонструвала модель соціальної підтримки населення, що діє в нашій громаді.

За повідомленням Відділу соціального забезпечення, праці та соціальних послуг Шишацької селищної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь