A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Кооператив - це шлях до покращення життя на селі

Дата: 18.06.2019 08:20
Кількість переглядів: 698

  На виконання обласної Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2020 року та з метою поширення ідеї створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (далі СОК) по вирощуванню садових і ягідних культур в нашій області, Полтавська обласна дорадча служба  організувала  Демонстраційний показ на базі СОК «Сади Диканщини», що функціонує у Диканському районі, показ  лінії по миттєвому заморожуванню ягід. В заході взяли участь представники 8 районів області. Серед запрошених були голови РДА, голови та заступники голів ОТГ, сільські голови, члени СОКів, фермери, підприємці. Від нашого Шишацького району в заході взяли участь начальник відділу агропромислового розвитку, екології та природних  ресурсів райдержадміністрації, Ковалівський сільський голова, співробітники Шишацької районної філії Полтавського обласного центру зайнятості.

   Нас запросили  на захід не випадково. Ідею створення СОКів в нашому районі фахівці філії  поширюють серед своїх клієнтів уже другий  рік, так як в останні роки в Україні активізувалася робота з поширення  кооперативного  руху. Кооперація  та соціальне підприємництво – це правильний шлях розвитку сучасної України, тому що це – формування середнього класу, зміна схем руху фінансових потоків для добробуту і для розвитку місцевої  інфраструктури, а також самореалізація людей та потенціалу сільських жителів. В районній філії 2 рази на місяць проходять засідання Клубу «Від самопізнання до самореалізації» по розвитку  кооперативів у нашому районі, на яких учасники Клубу дізнаються про умови створення  кооперативів, про фінансову підтримку держави  в розмірі  90% вартості придбаної сільськогосподарської техніки, обладнання, устаткування  при створенні сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу.

   Перевага  кооперативу в тому, що ціна на великі оптові партії вирощеної продукції вища за ринкову і є гарантія збуту отриманого урожаю.  Саме ця  думка була основною на зустрічі 11 червня  поточного року, яка проходила  в СОК «Сади Диканщини», що знаходиться  в с.Орданівка. Один із засновників кооперативу  запропонував  присутнім  створити  СОКи  по вирощуванню малини в своїх районах і приєднатися до їхнього кооперативу, в якому на сьогодні налагоджені шляхи збуту органічної малини, збудовано охолоджувальний цех, який має змогу зберігати  урожай з 13 гектарів насаджень власної малини до повної реалізації та  урожай малини інших кооперативів. Зустріч була цікавою, змістовною, проходила  в формі діалогу. Сільськогосподарська  обслуговуюча  кооперація  це  шлях  до підвищення рівня життя на селі та джерело наповнення місцевого бюджету податками.

 

Заступник директора-начальник відділу філії  Т.Бутенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь