A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Щастя дитини в батьківських руках…

Дата: 24.04.2019 13:19
Кількість переглядів: 748

Фото без опису   Згідно з річним планом методичного кабінету відділу освіти Шишацької селищної ради 17 квітня 2019 року, на базі Воскобійницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Шишацької селищної ради», відбувся семінар-практикум для практичних психологів та соціальних педагогів на тему: «Психологічна просвіта батьків в умовах реалізації Концепції нової української школи. Взаємодія з батьками як важливий фактор у формуванні успішної особистості школяра».

   Учні закладу разом з адміністрацією привітно зустріли учасників семінару на порозі школи, вручили кожному журавлика, виготовленого власноруч за технікою орігамі, та розповіли про народні звичаї, пов’язані з приходом весни.

   Директор школи В.М.Лубенець провела цікаву екскурсію. Учасники семінару мали можливість познайомитися з історією навчального закладу спортивного профілю. Поспілкуватися з учнями та вчителями в кожному класі. Сюди на навчання з великим задоволенням приїжджають діти й з інших районів, тут вони мають змогу відвідувати різні спортивні секції.

   Семінар відкрила завідувач методичним кабінетом відділу освіти Шишацької селищної ради Р.В.Шарон, яка зосередила увагу всіх присутніх на важливості підвищення рівня психологічної компетентності всіх учасників навчально-виховного процесу в сучасних умовах реформування освіти та побажала учасникам семінару плідної роботи.

   Методист відділу освіти Шишацької селищної ради С.Г. Луценко наголосила у своєму виступі про важливість супроводу формування у батьків навичок співпраці з дитиною в різних напрямках взаємодій в умовах реалізації Концепції Нової української школи (НУШ).

   Продовжила семінар директор школи В.М.Лубенець, яка розповіла про результати співпраці адміністрації школи зі шкільною психологічною службою. Це і завчасна психологічна допомога у вирішенні складних конфліктних ситуацій, своєчасна діагностика причин виникнення проблем у вихованні, взаємовідносинах, професійне проведення корекції девіантної поведінки учнів, подолання вад стилю сімейних взаємовідносин, посилення відповідальності батьків, попередження насильства по відношенню до дітей, захист прав дитини.

   Одним з численних сюрпризів для всіх присутніх став майстер-клас, де було ознайомлено і продемонстровано методику щодо фізичного розвантаження педагогів в шкільних умовах, проведений директором школи В.М.Лубенець.

   Практичний психолог Воскобійницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. М.В. Лисоконь зосередила увагу учасників семінару на інноваційних технологіях щодо роботи з батьками. Поділилася досвідом з присутніми щодо створення шкільного клубу відповідального батьківства. У своєму виступі з презентацією молодий фахівець вказала на завдання, які допомагає розв’язувати новостворений клуб.

   Далі учасники семінару отримали позитивні емоції, беручи участь у тренінговому занятті для батьків: «Вплив стилю виховання в сім’ї на формування особистості дитини. Безумовна батьківська любов та прийняття, як запорука щасливого дитинства і дорослішання», який вміло та професійно провела М.В.Лисоконь.

   Наприкінці заняття всі учасники отримали корисний методичний матеріал щодо виховання дітей, методичні рекомендації учасників семінару, а з Дерева передбачень - настанови та поради.

   Колись з вуст Ларрі Уінгета прозвучало: «Діти чинять так, як це дозволяє наше виховання». Тому саме на плечі шкільної психологічної служби лягає завдання поставити на належний рівень роботу з батьками - супровід формування у батьків навичок співпраці з дитиною в різних напрямках взаємодій.

   Всьому педагогічному та учнівському колективу бажаємо так тримати!

Методист відділу освіти Шишацької селищної ради 

Світлана ЛУЦЕНКО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь