ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Формула вибору професії

Дата: 23.04.2019 16:20
Кількість переглядів: 408

   У житті кожної молодої людини настає час, коли потрібно вирішити: чим займатися далі, яку освіту здобувати, де продовжувати освітню підготовку або де працювати. На часі важливо обрати перспективну професію або спеціальність, одну з тисяч існуючих, яка підходить саме вам. Хтось уже визначився і чітко усвідомлює, яку спеціальність опановуватиме, а дехто – на роздоріжжі. Під час вибору професії важливо враховувати, окрім власних інтересів, здібностей, ще й потреби ринку праці.

   Свою допомогу учням пропонує служба зайнятості. Фахівці Шишацької районної філії Полтавського ОЦЗ проводять профорієнтаційні заходи для учнів 8-их - 11-их класів шкіл району, педагогічних працівників. У квітні учням Ковалівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Великобузівської ЗОШ І-ІІІ ст. проведено презентацію інтерактивного буклета «Навігатор вибору професії» та флаєра «Знайди себе - пізнай роботу». Служба зайнятості надає учням можливість оцінити свої сильні сторони за допомогою проходження комплексного тесту «Моя професія». В рамках державної програми «Живи та працюй в Україні» учнів знайомлять з професіями найбільш актуальними на ринку праці України, з професіями майбутнього. Також фахівці знайомлять дітей з переліком професій, які вони можуть здобути безкоштовно за направленням служби зайнятості в професійно-технічних навчальних закладах та на базі Полтавського центру професійно-технічної освіти.

   Неможливо переоцінити значення первинного вибору професії. Професія людини – це її життєвий, трудовий шлях, певною мірою – доля. Тому доцільно витратити час і власні сили на обгрунтований професійний вибір. І тут важливо не помилитися, адже від того, наскільки правильно зроблено вибір сьогодні, залежить ваше майбутнє.

Заступник директора - начальник відділу районної філії Таміла БУТЕНКО.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь