A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Рішення є: виконавчий комітет погодив тарифи на водопостачання

Дата: 18.04.2019 15:31
Кількість переглядів: 718

Фото без опису   Цього тижня відбулося засідання виконавчого комітету Шишацької селищної ради, де серед інших питань обговорювалися і тарифи на послуги з водопостачання, що надає чи надаватиме населенню Жоржівки, Пришиба, Покровського, Дмитрівки і частини Шишаків комунальне підприємство «Техкомунбуд».

   Економічно обґрунтований тариф становить близько 27 гривень. Однак з цим не погодилися керівники старостинських округів, які вносили свої пропозиції та аргументи щодо зменшення тарифу. Після тривалих обговорень, у тому числі й на сільських сходках, прийнято рішення виключити зі складової тарифу прямі матеріальні витрати (запасні частини та інші ресурси, що можуть бути задіяні у випадку екстрених аварійних ремонтів), адміністративні витрати (заробітну плату штату відділу водоканалу), урізати амортизаційні відрахування.

   Відтак тариф зменшено практично на сім гривень, з чим погодилися і старости, і загалом члени виконавчого комітету, які приймали остаточне рішення.

   Тепер контроль за використання води населенням лягає на плечі самого населення, оскільки контролерів з «Техкомунбуду» не буде. Важливо налагодити чітку передачу показників чи то через старост, чи безпосередньо до комунального підприємства. Важливо вчасно сплачувати за воду, аби не накопичувати боргів, а вони вже є. По селах це сягає кількох тисяч, а по Шишаках – вже десятків тисяч гривень. У разі зростання заборгованості комунальне підприємство не зможе у повному обсязі розраховуватися за електроенергію, що призведе до припинення водопостачання.

Прес-служба Шишацької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь