A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Перукар, масажист і швачка: як соціальні послуги створюють робочі місця

Дата: 11.04.2019 13:51
Кількість переглядів: 869

Фото без опису   До адміністративного приміщення Пришибського старостинського округу нині поспішають не тільки за довідками чи іншими зразками документів, але й для того, аби отримати необхідні у повсякденному житті послуги. Нещодавно тут запрацювало представництво комунальної установи "Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради". Кілька кабінетів у капітально відремонтованому закладі мають відповідний сучасний вигляд та облаштування.

   В одному з них на відвідувачів чекає майстер з пошиття та ремонту одягу Ірина ПОПОВА. Її послуги користуються попитом: підшити, застрочити, підігнати одяг за розміром чи статурою – з такими потребами найчастіше звертаються до швачки земляки, переважно люди похилого віку, які за станом здоров'я не завжди можуть впоратися навіть з простими житейськими справами.

   За іншими дверима до послуг жителів старостату – перукар Таміла ЧМИР, котра пройшла відповідне навчання і отримала перших вдячних клієнтів серед односельців під час стажування.

   Ще один кабінет має медичну специфіку. Тут працює медична сестра Тетяна ЗІГАРЕНКО. Вона допомагає землякам поліпшити здоров'я з допомогою різного обладнання масажно-фізіотерапевтичного напрямку. Обов'язкова умова – відповідне призначення лікаря. Серед клієнтів оздоровчого кабінету – Катерина Федорівна КНИШ, котра прийшла підлікувати суглоби. Подібні проблеми турбують переважну більшість людей і похилого, і середнього віку.

   Скористатися медичними послугами безкоштовно мають право пенсіонери, особи з інвалідністю, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, сім'ї, що опинилися у складних життєвих обставинах, та інші пільгові категорії населення.

   Швачка і перукар безоплатно працюють для громадян похилого віку та людей з інвалідністю, які не мають рідних, сімей у складних життєвих обставинах; усі інші вразливі верстви громадян можуть отримати такі послуги за помірну ціну.

   На жаль, відділення не передбачає можливість надавати послуги усім бажаючим, оскільки  "Центр надання соціальних послуг" створений для людей, котрі за станом здоров'я чи зважаючи на життєву ситуацію найбільше потребують суспільної підтримки. Зауважимо, що фінансується ця структура повністю з місцевого бюджету.

   Про відкриття подібних філій Центру заговорили і в інших старостатах. Першими були воскобійничани, тепер – Пришиб. На подібні корисні нововведення заслуговують жителі й інших сіл об'єднаної територіальної громади. Та й кілька нових робочих місць не завадять в жодному з них.

Прес-служба Шишацької селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь