A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

"Екологічні ініціативи" – конкурс для тих, хто любить життя

Дата: 02.04.2019 16:21
Кількість переглядів: 878

Фото без опису   Минулого тижня в області стартувала інформаційна кампанія про конкурс громадських проектів в рамках обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2019 − 2021 роки».

   Експерти в сфері екології і охорони довкілля, рекламуючи новий конкурс від Полтавської обласної ради, побували на Шишаччині. З презентацією ідеї та її можливостей полтавці виступили в адмінприміщенні Шишацької селищної ради. Шишаччина була сьомим місцем, де вони проводили промоакцію. А завітали до нас прямо з Лубен.

   Найперше, вони звернули увагу на те, що конкурс запроваджують у нашій області невипадково. Мальовнича духовна столиця України – Полтава – насправді потопає у смітті, а за рівнем екологічної свідомості громадян, їхнім поводженням з твердими побутовими відходами Полтавщина посідає аж 16 місце серед інших областей…

   Тому конкурс покликаний сколихнути нашу громадськість, переконати її, що далі так жити не можна, вірніше, вже давно так жити не можна… І щоб врятувати рідну землю, треба починати з маленьких, але упевнених кроків. Залучати молодь, дітей до найпростіших речей: прибирання, благоустрою, екологічної агітації.

Фото без опису   Отож якщо у вас є ідея, що стосується поводження з твердими побутовими відходами (роздільного сортування, розчищення сміттєзвалищ, прибирання територій), озеленення, енергоефективності, екопросвітницва, вам необхідно: заручитися підтримкою однодумців, розробити відповідний проект (план втілення вашого задуму у життя з послідовними кроками та кошторисом), узгодити ваші дії з органом місцевого самоврядування (адже він буде співфінансувати проект) і подати його на розгляд конкурсної комісії - до Полтавської обласної ради.

   Авторами проектів можуть бути громадяни України віком від 14 років, що постійно мешкають на території Полтавської області. Кращі екологічні громадські ініціативи отримають фінансування з обласного бюджету (до 50 тисяч гривень плюс така ж сума з місцевого бюджету).

   Детальніше з умовами конкурсу, а також темами для ідей та прикладами проектів, можна ознайомитися на сайті Полтавської обласної ради у розділі "Екологічні ініціативи".

   І найголовніше: подання проектів для участі в Конкурсі триватиме з 15 квітня по 14 травня 2019 року включно; розгляд та відбір переможців – з 15 травня по 31 травня 2019 року включно; реалізація проектів – з 1 червня по 31 грудня 2019 року.

   Організатори заходу наголошують: найдоцільніше залучати до створення екологічних проектів шкільну молодь. Наприклад, розпочати з сортування сміття. Роз'яснювати дітям, що це не тільки необхідно, але й корисно. Адже за зібрану вторсировину можна отримати певні кошти і спрямувати їх для хорошої справи: придбати спортивний інвентар тощо.

   Чи зуміємо ми перевиховати доросле суспільство – дуже складне запитання. Але якщо закладемо фундамент екологічної свідомості майбутнім поколінням – матимемо результат набагато кращий, ніж нині. А нині ми перебуваємо на найнижчому рівні екологічної грамотності. І цей конкурс громадських ініціатив – частина заходів, що повинна зрушити проблему з місця.  

   На заході були присутні керівники структурних підрозділів, педагоги, старости, представники апарату Шишацької селищної ради. "Екологічні ініціативи" – це свого роду "Бюджет участі", в якому наша громада вже неодноразово перемагала. Тож, сподіваємося, жителі Шишацької ОТГ зацікавляться новою можливістю втілити у життя власні ідеї для розвитку рідного краю.

Прес-служба Шишацької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь