A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Реформа соціального захисту: від кризового втручання до профілактики сімейного неблагополуччя

Дата: 26.03.2019 13:26
Кількість переглядів: 811

Фото без опису   Спеціалісти обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді побували в Шишаках з навчальним семінаром для колег – фахівців соціальної сфери Шишацького та Великобагачанського районів. В обговоренні найважливіших законодавчих змін та обміні професійним досвідом взяли участь представники Відділу соціального забезпечення, праці та соціальних послуг і Центру надання соціальних послуг Шишацької об’єднаної територіальної громади.

   Ведучі тренінгу звернули увагу учасників на постанову Кабміну, якою затверджено Порядок взаємодії органів державної влади, органів місцевого самоврядування, закладів та установ під час забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі таких, що можуть загрожувати їх життю та здоров’ю; а також на нові форми й стандарти ведення соціальної роботи, що визначені Міністерством соціальної політики.

   Органи місцевого самоврядування несуть відповідальність за забезпечення виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, випадків жорстокого поводження з ними, виникнення безпосередньої загрози їх життю або здоров’ю, надання таким дітям допомоги в межах повноважень і своєчасне інформування про них у відповідні структури.   Фото без опису

  Турбота про інтереси дитини безпосередньо пов’язана з вчасним реагуванням на проблемні сім’ї.  

  Фахівці із соціальної роботи відповідають за раннє виявлення таких сімей, визначення їхніх потреб та налагодження взаємозв’язку між ними і зовнішнім світом. Фахівець виявляє проблему, аналізує і спрямовує її на вирішення до компетентних служб. І основна мета такої діяльності – попередити саму проблему.

   Якщо раніше функції соцслужб зводилися до оперативного втручання в кризові моменти, то нині від них чекають якісної профілактики цих моментів. Іншою важливою зміною є підхід до клієнта – родини, що опинилася у складних життєвих обставинах. Відтепер клієнт – не просто отримувач послуги, допомоги, підтримки тощо. Він повинен стати активним учасником власного порятунку.

   Саме ці та інші актуальні питання порушили учасники навчального семінару, обговорюючи нові пріоритети в соціальному захисті населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь