A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

День Героїв Небесної Сотні

Дата: 26.02.2019 08:58
Кількість переглядів: 384

   День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Саме цього дня, 20 лютого 2019 року, у Воскобійницькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  відбувся урок пам’яті для учнів 9 - 11 класів  «Герої ніколи не вмирають, Герої в нашій пам’яті».

   Виховний захід відкрила директор школи Валентина Миколаївна Лубенець,  яка  зазначила, що на шляху боротьби за незалежність український народ завжди втрачав своїх найкращих синів і дочок. Революція Гідності – ще одне тому підтвердження. У цьому довгому списку – Героїв Небесної Сотні, яких ми повинні пам’ятати все життя, — і випускник Воскобійницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, уродженець села Носи Андрій Кулягін.

  Розповідь про події Революції Гідності дітям презентувала вчитель історії Марина Віталіївна Дудка. Презентація супроводжувалась відео- та фотоматеріалами, які є свідченням найбільш трагічних сторінок новітньої історії України. Події Революції Гідності, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, назавжди залишаться в пам’яті молодого покоління. Пам’ять Героїв Небесної Сотні  та  нашого земляка Андрія Кулягіна учасники виховного заходу вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки, яка встановлена на фасаді Воскобійницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

  З метою вшанування пам′яті мужніх учасників подій на Майдані, вулицях Грушевського та Інституцькій (2013-2014), які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього нашої держави, в опорному закладі «Шишацька спеціалізована школа ім В.І. Вернадського»  проведено загальношкільний виховний захід «Їх дух незламний і безсмертний подвиг накреслили шлях до мирного життя».

   У Великоперевізькій філії І-ІІ ступенів опорного закладу 20 лютого, з метою вшанування патріотизму і мужності громадян, які в лютому 2014 року боролися за захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору,  відбулися виховний захід «Герої не вмирають!» для 5-9 класів та спортивні змагання — для учнів 1-4 класів. Також проведено виставку книг, присвячених цій темі, та конкурс малюнка.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь