ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Куди пішли депутатські гроші

Дата: 25.02.2019 13:24
Кількість переглядів: 869

   З минулого року в нашій громаді діє програма про депутатський фонд. Кожен з народних обранців може у рамках закону розпорядитися коштами селищного бюджету у сумі 40 тисяч гривень. Ця програма, ініційована керівництвом громади і підтримана рішенням сесії, важлива для розуміння кількох речей. По-перше, вона демонструє громадські пріоритети мешканців населених пунктів ОТГ, оскільки депутат – представник людей і виразник цих пріоритетів. По-друге, "власні" кошти – це можливість для народного обранця зробити свій, а не колективний вибір, а відтак проявити і особисту відповідальність.

   Подібна практика діє у різних радах різних рівнів. Мають свій депутатський фонд і народні депутати України, і обласні. От тільки коштами там розпоряджаються, звичайно, у багато разів більшими, ніж представники місцевих рад.

   Підсумовуючи перший досвід нашої ОТГ, варто відзначити найголовніше: 22 із 26 депутатів селищної ради або повністю, або частково спрямували свої 40 тисяч гривень на освіту. Отже, ця галузь - беззаперечний авторитет.

   Зокрема, Віталій Іваниця, Ольга Попович, Микола Антоненко, Олександр Копиця, Михайло Степаненко витратили депутатські кошти на придбання шкільного обладнання. Ольга Чтєнцова і Олексій Лубенець склалися на ремонт частини приміщення загальноосвітнього закладу для встановлення спортивних тренажерів; Олег Жуган та Володимир Веклич – на придбання тіньових навісів для навчально-виховного комплексу; Зоя Семидідько і Лілія Титаренко оновили оргтехніку, предмети і матеріали в дошкільному закладі; Василь Лубенець, Олександр Іващенко, Віктор Кубата замінили частину вікон у дитячому садочку, Володимир Брехунцов – у школі.

   Деякі депутати розділили кошти за різними напрямками. Світлана Шрамко охопила і школу, і дитсадок, і місцевий СБК; на освітлення осередку культури та шкільного подвір'я, придбання тенісного столу витратила "депутатські" Алла Дерій; Сергій Вітценко одну половину коштів віддав школі і дитсадку, іншу – як матеріальну допомогу учасникам АТО; Олексій Хомлюк оновив меблі у дошкільному закладі, придбав дитячий майданчик та підтримав матеріальною допомогою двох жителів громади; Сергій Петров спрямував кошти на меблі для офісу муніципальних послуг та поточний ремонт шкільного спортзалу; Юрій Цьова придбав спортивний інвентар для односельців та оргтехніку у дитсадок; Олександр Безсонов теж потурбувався про дошкільнят та підтримав матеріальною допомогою мешканця громади.

   Частина депутатів не розпорошувалися на різні заходи. Зокрема Олександр Іваниця спрямував кошти на дитячий майданчик; Сергій Скороход придбав матеріали для благоустрою території навчально-виховного комплексу; Аліна Базан витратила депутатський фонд на облаштування ганку адмінприміщення (колишнього готелю "Псьол").

Прес-служба Шишацької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь