A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Леся Українка – дочка українського народу

Дата: 20.02.2019 16:01
Кількість переглядів: 586

   Вогонь пісень Лесі Українки палає уже понад століття. Донька Прометея, як назвали її люди, несла їм вогонь своїх поезій, цю іскру Божу за життя і несе зараз, устами нашими, її потомків. У цьому році виповнюється 148 річниця від дня народження поетеси. З цієї нагоди у Гоголівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені М.В. Гоголя було проведено свято «До тебе, Україно, струна моя перша озветься».

   Метою заходу було розширення знань про життя Лесі Українки, ознайомлення з відомостями про дитинство поетеси, її ранньою творчістю; формування вміння відчувати і передавати «музику» Лесиного слова, його мелодійність, розвиток музичного слуху та  виховання любові й поваги до безсмертного імені Лесі Українки.

   У шкільній бібліотеці представлена виставка-експозиція «Я вічно буду жити», де розміщено літературу, фотоматеріали про життя та творчість поетеси. Бібліотекар Галина Федорівна Немченко провела огляд літератури біля книжкової виставки.

   Учні 1-5, 6-11класів переглянули документальний відеофрагмент і познайомилися з життєвим шляхом письменниці, читали напам’ять її вірші та підготували виставку малюнків до творчості Лесі Українки, а учні 8 класу інсценізували уривок із поеми «Бояриня».

У конкурсі читців взяли участь:

- учні 1 класу: Мельниченко Софія «Вишеньки-черешеньки», Кармазин Артур «На зеленому горбочку», Пасічніченко Ярослав «Стояла я і слухала весну» та Сивулич Анжела «На зеленому горбочку»;

- учні 2 класу: Санаєв Сергій «Тиша морська», Харченко Владислав «На зеленому горбочку», Топчій Тарас «На зеленому горбочку», Демченко Богдан «Вишеньки-черешеньки» та Шаповал Неля «Праля»;

- учениця 3 класу Ляхович Ангеліна «Давня весна»;

- учні 4 класу: Слізко Маргарита «Літо краснеє», Яковлєв Богдан «Надія», Капліна Маша «Конвалія»;

- учні 5 класу: Демченко Анатолій «Літо краснеє», Христенко Тетяна «Як дитиною бувало»;

- учениця 6 класу Темченко Андріяна «Мамо, іде вже зима»;

- учні 7 класу: Пасічніченко Софія «Ось уночі пробудились думки», Заміховська Анна «Минаю я, було, долини й гори», Юхименко Анастасія «Мріє, не зрадь», Верднєва Влада «Вечірня година», Левченко Анастасія «Сонечко встало, прокинулось ясне»;

- учні 9 класу: Темченко Христина «Contra spem spero» та Шарлай Вікторія «Шлю до тебе милий сей листочок»;

- учні 10 класу: Демченко Владислава «Коли дивлюсь глибоко в любі очі», Безрідна Марина «Хто вам сказав, що я слабка»;

- учениця 11 касу Петрова Юлія «Де поділися ви, голоснії слова».

   Після свята були визначені переможці конкурсу читців, які в подальшому візьмуть участь у V Всеукраїнському (XV Всекримському) конкурсі учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!» у номінації «Декламація», а кращі малюнки були відправлені для участі в номінації «Малюнок». Учасникам бажаємо успіху і чекаємо результатів!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь