ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Анатоль Франс: «Щоб переварювати знання, треба вживати їх з апетитом»

Дата: 31.12.2018 08:21
Кількість переглядів: 582

Фото без опису   На базі Сагайдацького навчально-виховного комплексу відбувся семінар-практикум для практичних психологів та соціальних педагогів на тему: «Казкотерапія як засіб розвитку здоров'язбережувальних компетентностей – головної умови створення безпечного освітнього середовища та формування високого рівня емоційного інтелекту всіх учасників навчально-виховного процесу».

   Директор закладу М.В. Степаненко та його заступники привітно зустріли учасників семінару. З першої хвилини перебування у Сагайдацькому НВК всі наче поринули у світ казки. Святково оформлені коридори закладу, стіни, декорації… Новорічна атмосфера захоплює у свій вир кожного, хто переступає поріг школи. Усі були приємно вражені чарівністю, майстерністю та масштабністю екологічної виставки новорічних композицій «Збережімо ялинку!». Фото без опису

   Семінар відкрила заступник директора з навчальної роботи Н.М. Кашуба, яка акцентувала увагу всіх присутніх на важливості підвищення рівня психологічної компетентності учасників навчально-виховного процесу в сучасних умовах реформування освіти.

   Методист відділу освіти Шишацької селищної ради С.Г. Луценко зазначила у своєму виступі, що основна мета діяльності у 2018-2019 навчальному році спрямована на впровадження нового Положення про психологічну службу системи освіти в рамках реалізації Концепції Нової української школи. Також методист розкрила тісний взаємозв’язок рівня розвитку інтелекту (IQ) з рівнем розвитку емоційного інтелекту (EQ) школяра.

Практичний психолог Сагайдацького НВК В.О. Ромась у своєму виступі з презентацією вказала на роль казкотерапії як на один з ефективних методів розвитку в школярів здоров'язбережувальних компетентностей, розкрила принципи та функції казкотерапії.

Фото без опису   Педагогічний колектив разом з учнями поділився досвідом розвитку здоров’язбережувальних компетенцій та компетентностей шляхом використання елементів казкотерапії. Всі присутні (а тут були і дошкільнята, і молодші, і старші учні) споглядали події та переживали емоції разом з учасниками вистави-казки «Як діти врятували Святого Миколая», автором та режисером якої є педагог з великим досвідом підготовки театральних колективів М.М. Степаненко, заступник директора з виховної роботи Сагайдацького НВК. Через казку діти дізнавалися про нові принципи здоров’я та закріплювали раніше здобуті знання щодо збереження свого здоров’я.

   Зворотній зв’язок з глядачами професійно та майстерно провела практичний психолог Сагайдацького НВК В.О. Ромась. А потім всі присутні взяли участь разом з учнями у вправі-руханці «Танок сніговиків».

   Практичні психологи та соціальні педагоги отримали позитивні емоції від тренінгового заняття В.О. Ромась «Казкотерапія. Прийоми і методи розвитку здоров'язбережувальних компетентностей», наприкінці якого з великим захопленням та натхненням виготовляли Сніговичка.

   А на завершення зустрічі всі мали можливість долучитися до майстер-класу з виготовлення символу мудрості казкового героя «Тітоньки Сови», який разом з методистом відділу освіти С.Г. Луценко провела практичний психолог дошкільного навчального закладу «Ясочка» Шишацької селищної ради С.Г. Отченашенко.

   Ще В.Сухомлинський неодноразово підкреслював, що у наших школах не повинно бути нещасливих дітей, душу яких гнітить думка, що вони ні на що не здатні, адже успіх у навчанні — єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для переборення труднощів, бажання вчитися.

   Справді, Сагайдацький навчально-виховний комплекс «загальноосвітній навчальний заклад  І-ІІІ ступенів- дошкільний навчальний заклад Шишацької селищної ради» - це той заклад, де дбають про розвиток всіх складових здоров'я (і фізичного, і психічного, і соціального, і духовного),  де кожна дитина з великим задоволення переступає поріг школи, де кожна дитина має можливість розвивати свої здібності, де кожний «з апетитом вживає знання».

   Тому всьому педагогічному та учнівському колективу бажаємо в Новому році так тримати! Нехай Бог дарує вам здоров'я, натхнення, нових творчих ідей та мудрості бачити головне!

Відділ освіти Шишацької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь