ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

У Шишацькій школі навчалися добру і правовій грамоті

Дата: 06.12.2018 18:55
Кількість переглядів: 505

Фото без опису   З метою формування нетерпимості до проявів агресії, розвитку співчутливого ставлення до жертв насилля, навичків надання і отримання допомоги начальник Шишацького бюро правової допомоги Вікторія Легейда провела лекцію для учнів 7 класів опорного закладу «Шишацька спеціалізована школа ім. В.І. Вернадського» на тему: «Булінг в дитячому середовищі». Діти ознайомилися з типами та формами булінгу (булінг  — прояв агресії з подальшим залякуванням особистості, цькування та погрози, моральне приниження), основними його причинами, дали визначення типової жертви та булера, а також обговорили відповідальність за вчинення булінгу. Після ознайомлення з матеріалом діти виконали вправу «Серце доброти», яка мала на меті навчити їх замість булінгу робити щось добре одне для одного. 

  А учні 9-х класів Шишацької школи дізналися про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх. Головний спеціаліст відділу «Шишацьке бюро правової допомоги» Катерина Малаш розповіла про вік, після досягнення якого настає адміністративна та кримінальна відповідальність. А також: які до неповнолітніх, визнаними винними у вчиненні злочину, можуть застосовуватися види покарання. Учні дізналися про організації, які надають допомогу в таких ситуаціях, та ознайомилися із загальнонаціональним проектом Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

За повідомленням Шишацького бюро правової допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь