A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Інноваційні проекти ОТГ перемогли в обласному конкурсі проектів Полтавщини

Дата: 27.11.2018 16:27
Кількість переглядів: 497

   Полтавська обласна рада підбила підсумки щорічного обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, який передбачає співфінансування з обласного бюджету та внесок громад (50/50).

   Цього року на розгляд комісії найкращі проекти знову подали об’єднані територіальні громади, повідомляє Полтавський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону. Їхні заявки вирізнялися інноваційністю на фоні заявок РДА, районних рад та необ’єднаних сільрад.

   ОТГ Полтавщини, які брали участь в конкурсі, традиційно намагаються залучити кошти на поліпшення і диспетчеризацію системи вуличного освітлення в старостинських округах (підтримано заявки «піонерів децентралізації» – Білоцерківської та Глобинської ОТГ).

Переможцем також став оригінальний проект «Увімкни світло – живи комфортно». За проектом, Омельницька ОТГ побудує сонячну електростанцію для потреб місцевого культурно-спортивного комплексу.

   «Молодші» ОТГ прагнуть поліпшувати безпеку в громадах. Мачухівська та Ланнівська об’єднані територіальні громади будуть впроваджувати сучасну систему відеоспостереження. А дві об’єднані територіальні громади  з Гадяцького району – Петрівсько-Роменська та Сергіївська – спільно будуватимуть Центр громадської безпеки.

Велику увагу приділяють ОТГ Полтавщини й екологічним питанням. Так, кілька громад будуть працювати над впровадженням сучасних систем поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ). В проектах-переможцях передбачено впровадження та вдосконалення системи роботи з ТПВ, придбання та встановлення сміттєсортувальної лінії. Серед переможців у цьому напрямку – найбільша вітчизняна сільська ОТГ – Засульська (Лубенський район) - та одна з кращих селищних – Шишацька ОТГ. Оригінальні проекти на цю тему подали Козельщинська та Піщанська об’єднані територіальні громади.

   Серед переможців також Чорнухинська громада, де перші вибори мають пройти вже наступного місяця.

   Перемогла й доволі креативна заявка від Опішнянської громади у Зіньківському районі, яка також очікує виборів 23 грудня цього року. Тут хочуть реалізувати проект, який сприятиме розвитку туризму та підвищенню пожежної безпеки лісів. В столиці українського гончарства Опішні будуватимуть «Сторожову вежу».

За повідомленням decentralization.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь