A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Заспівають діти – заспіває народ

Дата: 27.11.2018 16:00
Кількість переглядів: 583

Фото без опису   «Заспівають діти – заспіває народ», – так писав відомий педагог  К.Д. Ушинський. 23 листопада на базі ДНЗ «Ясочка» відбувся семінар-практикум музичних керівників дошкільних навчальних закладів Шишацької селищної ради на тему: «Розвиток співочих навичок у дітей дошкільного віку». Метою семінару-практикуму було підвищити професійну компетентність музичних керівників у формуванні співочих навичок дошкільників та впровадження інноваційних технологій у роботу сучасного дошкільного закладу.

   У теоретичній частині методист дошкільної освіти відділу освіти Н.Ю. Васильченко ознайомила присутніх з інструктивно-методичними рекомендаціями «Про організаціюФото без опису роботи з музичного виховання дітей у дошкільних навчальних закладах», обговорила з учасниками основні завдання та умови успішної музично-педагогічної роботи з дітьми.

   На семінарі поділилася власним досвідом роботи музичний керівник С.П. Матюшко, розкрила важливість розвитку співочих навичок у дітей дошкільного віку. Щоб розв’язати це завдання, музичному керівнику знадобляться знання певних методичних прийомів: використання вокальних вправ та поспівок для поліпшення чистоти інтонування, формування правильного звукоутворення та дихання; виконання різних тренувань для розвитку дикції, почуття ритму; показ руху мелодії за допомогою руки, застосування диригентського жесту під час роботи над темпом та динамікою твору тощо.

   У практичній частині семінару музичні керівники вчилися правильно виконувати дихальні вправи для роботи над співом та переглянули фрагменти заняття з використанням вправ для розвитку ритму дошкільників з музично-ритмічного виховання з кубиками, горішками, папером.

   На завершення С.П. Матюшко роздала колегам пам’ятки, як завжди бути у чудовій професійній формі. Учасники семінару-практикуму охоче поділились власним досвідом щодо музично-естетичного розвитку вихованців.

Відділ освіти Шишацької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь