A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

А ТЕПЕР НА ЧИСТОТУ! Про екологічну свідомість наших жителів

Дата: 15.11.2018 13:10
Кількість переглядів: 953

 

   Продовжуючи тему введення в експлуатацію Шишацького полігону для твердих побутових відходів, ділимося здобутими хоч і маленькими, але перемогами у боротьбі зі сміттям. Вже понад 200 одиниць сміттєвих баків розміщено у населених пунктах громади і щоденно їх кількість збільшується.

   Триває робота щодо організації сортування сміття у громаді. Встановлюються спеціальні контейнери для роздільного збору відходів. Адже це сприятиме вирішенню актуальної екологічної проблеми - забруднення навколишнього середовища побутовими відходами, пластиком, склом, папером.

   Раніше на території Шишацької об’єднаної територіальної громади не було сертифікованого полігону побутових відходів. Сміття накопичувалося на пустирях, біля покинутих садиб, у низинах та ярах. Це призводило до забруднення населених пунктів та прилеглих територій, незадовільного естетичного вигляду сіл, становило екологічну небезпеку, оскільки стічні води, насичені забруднювальними речовинами, потрапляли у водні об’єкти. Для зміни ситуації необхідно було впровадити систему організованого вивезення сміття та докорінно змінити свідомість громадян щодо поводження з побутовими відходами.

    Перш за все, необхідно було ліквідувати несанкціоновані звалища в лісосмугах та запровадити систему збирання побутових відходів. Це було неможливо без спеціалізованого транспортного засобу - сміттєвоза. Придбання такої техніки дозволяє комунальному підприємству «Техкомунбуд» надавати населенню більш якісні послуги з вивезення сміття, ліквідовувати стихійні сміттєзвалища на території громади. Згідно встановленого графіка сміттєвоз здійснює вивезення сміття на полігон, який повною мірою виконує необхідні функції. Його оснащено цілодобовою охороною та відеоспостереженням для запобігання несанкціонованого вивантаження побутових відходів.

    Триває процес перетворення сфери поводження з твердих побутових відходів на самоокупну та рентабельну галузь господарства. Попри усі позитивні зрушення проблем залишається багато. Значна частина людей продовжує утилізувати сміття самотужки, спалюючи його або залишаючи у лісосмугах. Наші односельчани продовжують викидати сміття повз встановлені баки, залишаючи гори пластику, паперу, побутових відходів на землі. Люди свідомо забруднюють навколишнє середовище канцерогенними речовинами, а це негативно впливає на стан здоров’я.

    Також постає проблема екологічної свідомості наших громадян. Адже ціна питання 14,20 гривень на місяць. За ці кошти здійснюється вивезення сміття, утримання транспорту та оплата праці. Нині лише третина жителів сприяє очищенню населених пунктів від непотребу. А всі інші? Найцікавіше те, що захоплюючись західними країнами, ми анічогісінько не робимо, щоб було краще у нас. Шкода, що 27 років незалежності так і не навчили українців, що це наша країна, наш дім і нашим дітям тут жити.

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь